3F Superligaen

Superligaens mest alsidige er “ikke en lækker spiller” – og så er han træt af at blive rykket rundt

FC Midtjyllands Oliver Sørensen har spillet mange forskellige positioner. Selv er han dog ikke i tvivl om, hvor han foretrækker at spille.

Oliver Sørensen drømmer om Bundesligaen - og at spille en fast position i FC Midtjylland.
Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Han er begyndt at lave mål, og senest blev han også kåret til månedens spiller i Superligaen.

Der hersker ingen tvivl om, at 21-årige Oliver Sørensen er i fuld færd med at hamre sit navn fast – ikke bare i FC Midtjylland, men i hele Superligaen.

Succesen er til trods for, at han har spillet stort set samtlige positioner på banen. Ifølge Transfermarkt, er det mere eller mindre kun angriber og målmand, han endnu har til gode at stifte bekendtskab med i denne sæson.

Selv er han dog ikke i tvivl om, hvor på banen han helst vil gøre karriere.

– Jeg vil klart helst spille på den centrale midtbane. Om det så er som 6’er, 8’er eller 10’er, er mindre vigtigt, siger han til campo.dk.

Oliver Sørensen fortæller videre, at han er glad for at være alsidig og kunne dække flere positioner på banen. Samtidig er han dog også lidt træt af, at han haft svært ved at finde en fast rytme på en position.

– Det er jo godt at være alsidig. Det kan jeg ikke sige noget til. Men det kan også til tider være – og det synes jeg også, at det har været – lidt træls i de perioder, hvor jeg spillede mange forskellige steder, fordi det er svært at skabe et flow på den position, som man føler, man skal spille.

– Men jeg er glad for at være alsidig, og jeg er glad for, at jeg kan dække mange positioner – men nogle gange kan man godt blive lidt træt af det, siger han.

Selv peger Oliver Sørensen på konkurrencen på FC Midtjyllands centrale midtbane som en af årsagerne til, hvorfor han har fået lov til at stifte bekendtskab med alt fra venstreback til offensiv midtbane.

– Det er jo nemt at smide mig rundt, fordi de ved, at jeg kan løse stort set alle opgaver på banen. Og så er der jo stor konkurrence inde på midten. Det er nogle gode spillere, der er derinde. Men jeg mener også, at jeg er god nok til at byde mig til.

Kigger du på nogle af konkurrenterne for at lære? Eksempelvis en Kristoffer Olsson?

– Jeg lægger i hvert fald mærke til nogle af de ting, han gør. Jeg er meget observant som person, så det er ikke sådan, at jeg går rundt og stiller en masse spørgsmål, men jeg lægger mærke til en masse små ting, som han gør i kampene.

– Han har utallige landskampe og er en sindssygt dygtig spiller. Han spiller med en masse ro på bolden, som jeg godt kan lære noget af. Så det er klart, at ham kigger jeg mod for at få inspiration.

Foto: Lars Møller/Ritzau Scanpix

Foruden konkurrencesituationen og Oliver Sørensens egen styrke som en alsidig spiller, så er den centrale midtbane også en af de positioner, hvor det bare er lidt sværere at slå igennem.

Det mente i hvert fald AGF-cheftræner Uwe Rösler, da han forleden satte ord på Julius Beck i AGF til campo.dk.

Også Arsenal-legenden Theirry Henry mener, at den centrale midtbane er sværere at slå igennem på for en ung fodboldspiller. Det fortalte han i forbindelse med en stor omgang ros af PSG’s 17-årige Warren Zaïre-Emery i CBS’ dækning af Champions League.

Det er dog ikke noget, som Oliver Sørensen selv har tænkt synderligt over.

Heller ikke selvom han den seneste tid har kunnet se holdkammeraten Aral Simsir, der også er 21 år, lægge Superligaen ned med sine færdigheder på kanten – og nu er også 19-årige Dario Osorio godt på vej.

Oliver Sørensen er dog heller ikke uenig i, at der godt kan være noget om snakken.

– Det kan sagtens være. Det er jo derinde.. Det er jo hjertet, og tit der, hvor man skal tage kloge beslutninger og spille med en vis rutine, så det giver god mening, at det er lidt sværere der.

– Som kant er der jo tit indskiftninger, så der kan man lige komme ind og få et kvarter til at vise sig frem. Men det er ikke noget, jeg har tænkt over. Jeg har bare tænkt på, at jeg skulle gribe chancen, når jeg fik den. Hvilket jeg synes, jeg har gjort.

Oliver Sørensen står sine 21 år til trods allerede noteret for 68 førsteholdskampe i FC Midtjylland.

Senest har han også fået prikket hul på målbylden og blev som nævnt også kåret til månedens spiller i Superligaen.

Med kontraktudløb om halvandet år var det derfor også nærtliggende at spørge, om vinterens transfervindue monstro kunne resultere i et klubskifte:

– Jeg vil selvfølgelig gerne ud på et tidspunkt. Jeg har ikke lige tænkt over, hvornår det skal være. Jeg prøver bare at være i nuet. Men det er klart, at jeg vil gerne ud.

– Min drøm er at spille i Bundesligaen. Det er fed fodbold, der er gang i den – frem og tilbage og en masse chancer. Åbent spil. Det er lige mig.

Hvordan vil du beskrive dig selv som spiller?

– Boks-til-boks. En, der arbejder hårdt og gør en masse ting i holdets tjeneste. Det er jeg egentlig glad for, og jeg elsker den type, jeg er. Jeg er jo ikke en lækker spiller, der ofte er i øjnefaldene, men jeg gør mange af de små ting, som gør det nemmere for nogle af de spillere, der skal afgøre kampene.

Er du træt af, at du ikke er mere i øjnefaldnde?

– For at være helt ærlig, så er jeg ikke så meget for medier og opmærksomhed og sådan noget. Men det er jo en del af det at være fodboldspiller. Men det er i hvert fald ikke sådan, at jeg går og tænker, at ”jeg skal stå i medierne alle steder” – det siger mig ikke rigtig noget.

– Så jeg har intet imod at være den type, jeg er. Jeg kan faktisk godt lide, at jeg går lidt under radaren, men stadig gør det godt i de fleste af de kampe, vi spiller.

– Det ikke altid super kønt at se på, men sådan har jeg altid været, og det er også den type, jeg dyrker at være. For det er mig som spiller, og det er jeg glad for.

Månedens spiller i Superligaen blev drillet i omklædningsrummet: Fortjent nok

FC Midtjylland og Oliver Sørensen skal i aktion næste gang søndag klokken 16.00 hjemme mod FC Midtjylland.

Midtjyderne er lige nu det mest formstærke hold i Superligaen, hvor det er blevet til 16 point i de seneste 18 kampe.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P