Medie: Esbjerg fB forbliver på amerikanske hænder – plan om lokal overtagelse taget af bordet

Esbjerg fB kommer ikke tilbage på lokale hænder - i hvert fald ikke i denne omgang. Amerikanerne ønsker i stedet at fortsætte og tilfører nye midler.

Esbjerg fB Logo
Foto: Esbjerg fB

Meget tyder på, at amerikanerne er på vej ud af Esbjerg fB.

Sådan lød meldingen tilbage i juni måned fra Palle G. Kristensen, kort efter at han havde overtaget posten som bestyrelsesformand i klubben.

Men selvom optimismen var stor i forhold til, at EfB igen skulle tilbage på lokale hænder, så tyder alt nu på, at det hele er gået i vasken. Således skriver Jydske Vestkysten, at det nu ligger fast, at Esbjerg fB ikke kommer tilbage på lokale hænder – i hvert fald ikke i den nærmeste fremtid.

Mediet beretter, at den lokale styregruppe i weekenden afsluttede forhandlingerne med talsmanden for de amerikanske investorer, Paul Conway.

Og her var meldingen angiveligt entydig fra amerikansk side. Amerikanerne er ikke klar til at forlade klubben – faktisk tværtimod.

I stedet vil amerikanerne skyde yderligere penge i projektet i form af 20 millioner kroner, som vil blive tilført Esbjerg fB senest i december måned i år. Desuden overvejes det at konvertere de otte millioner kroner, klubben lånte i maj, til aktiekapital.

Esbjerg fB overvandt chokstart i topbraget mod Aarhus Fremad – stikker af i 2. Division

Selvom det ikke bliver til lokal overtagelse af Esbjerg fB i denne omgang, så har klubbens lokale styregruppe alligevel fået indført flere tiltag, der vil gøre klubben så lokal som muligt.

Her skulle man angiveligt have fået igennem, at man i fremtiden skal have indført damefodbold i klubben og opdeling af fodbold og konference i to forskellige selskaber.

Derudover vil der fra lokal side blive arbejdet på at gøre den kommende, professionelle bestyrelse så lokal som mulig.

Den amerikanske investorkreds Pacific Media Group købte sig i starten af 2021 ind i Esbjerg fB, og siden har der været stor urolighed både i og omkring klubben.

Esbjerg fB er siden rykket ned i 2. Division, hvor klubben ikke formåede at sikre sig oprykning i sin første sæson i landets tredjebedste række.

I denne sæson ser det dog anderledes lyst ud rent resultatmæssigt for EfB. Klubben topper således 2. Division med 34 point efter 13 kampe – hele ni point foran rækkens nummer to fra Middelfart BK.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P