International Fodbold

DBU kritiserer UEFA efter fejlinformation: Har betydning for trænerens ageren

Rasmus Højlund fik ikke gult kort i kampen mod San Marino, selvom UEFA's transmissionsgrafik viste det. Det får nu DBU til at rette kritik af fodboldforbundet.

DBU kritiserer UEFA for fejlinformation om gult kort til Rasmus Højlund
Foto: Jennifer Lorenzini/Reuters/Ritzau Scanpix

Der var tryk under kedlerne, da Danmark tirsdag aften stod over for San Marino i EM-kvalifikationen.

Hvad der på forhånd blev set som en kamp, Danmark bare skulle vinde så stort som muligt med henblik på at få en god målscore i tabellen, endte i lidt af et drama, som Danmark ganske vist gik hen og vandt 2-1.

Det tætte opgør skabte også en del drama på banen i løbet af kampen. Og her var specielt den danske angrebskomet Rasmus Højlund i fokus op til flere gange.

Det var blandt andet tilfældet i forbindelse med den danske scoring til 2-1, hvor stort set samtlige sanmarinesere på banen efterfølgende var ude efter den 20-årige dansker, der måtte beskyttes af sine landsholdskammerater.

Og netop den situation har efterfølgende skabt utilfredshed i DBU.

På skærmen kunne man nemlig efter tumulten på banen se, at UEFA’s transmissionsgrafik viste, at Rasmus Højlund var blevet tildelt et gult kort af kampens dommer.

Det var dog ikke tilfældet, er det nu efterfølgende kommet frem i UEFA’s officielle kamprapport. Rasmus Højlund fik aldrig et gult kort, og netop det beskriver DBU som værende problematisk.

Di Maio sviner Højlund: Du var en skuffelse, ‘Mr. 80 millioner’

I et skriftligt svar til TV2 SPORT skriver DBU, at UEFA’s grafik i dette tilfælde har indflydelse på kampen, da det kan have påvirke måden, hvorpå en træner – i dette tilfælde den danske landstræner Kasper Hjulmand – agerer på sidelinjen.

– UEFA registrerer i den officielle liveopdatering af kampen, at Rasmus Højlund har fået gult kort i forbindelse med den tumult, der opstår efter 2-1-målet. Det forholder vi os til, og det får trænerne at vide under kampen.

– Det er selvfølgelig et problem, at vi får forkerte oplysninger fra Uefa under kampen, som potentielt kan have betydning for den måde, trænerne agerer på. Vi kommer til at følge op med UEFA og høre, hvordan den fejl kan opstå, lyder det i et skriftligt svar fra DBU til TV2 SPORT.

Med sejren over San Marino indtager Danmark fortsat en andenplads i EM-kvalifikationsgruppen á point med Slovenien.

Der resterer fortsat to kampe i EM-kvalifikationen, hvor Danmark fortsat har gode muligheder for at sikre sig kvalifikation til EM 2024 i Tyskland. I næste opgør venter Slovenien, som gæster et fyldt Parken den 17. november.

Danmark afslutter EM-kvalifikationen tre dage senere med en udekamp mod Nordirland.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P