International Fodbold

Kontroversiel tidligere topdommer kan afløse Rubiales som præsident for det spanske fodboldforbund

En kontroversiel skikkelse kan angiveligt erstatte en anden kontroversiel skikkelse på præsidentposten for det spanske fodboldforbund.

Mateu Lahoz kan angiveligt blive ny præsident for det spanske fodboldforbund
Foto: Kai Pfaffenbach/Reuters/Ritzau Scanpix

De spanske kvinder gik hele vejen under sommerens VM.

Men selvom det sportsligt var en stor succes for de spanske VM-kvinder, så blev triumfen langt henad vejen overskygget af en kontroversiel hændelse.

Det spanske fodboldforbunds daværende præsident, Luis Rubiales, valgte nemlig at kysse landsholdsspilleren Jennifer Hermoso ufrivilligt på munden under medaljeceremonien. En hændelse der i første omgang fik FIFA til at gå ind i sagen, hvilket medførte en suspendering af Rubiales, som i sidste ende fratrådte sin stilling.

Nu ser det dog ud til, at det spanske fodboldforbund snart har en afløser på plads for kontroversielle Luis Rubiales. Og her er der også tale om en mand, der tidligere har trukket overskrifter.

Ganske overraskende meldes den tidligere topdommer, Mateu Lahoz, nemlig som værende blandt spidskandidaterne til at overtage præsidentposten i det spanske fodboldforbund. Det fremgår i flere spanske medier – heriblandt Marca og SPORT.

Den spanske topdommer trak senest overskrifter under VM-slutrunden i Qatar 2022. Her blev Lahoz en af hovedpersonerne i VM-kvartfinalen mellem Argentina og Holland, hvor han tabte kampen og endte med at uddele et rekordhøjt antal af kort ved et verdensmesterskab – 18 styks, hvis kort til trænerstaben medregnes.

Det resulterede i, at Mateu Lahoz blev sendt hjem fra VM-slutrunden, og dermed havde dømt sin sidste kamp ved turneringen. Men allerede et par uger efter trak han igen overskrifter, da han igen gik amok med kortene. Her uddelte han hele 15 af slagsen i Barcelona-derbyet mellem FC Barcelona og Espanyol, hvilket førte til en midlertidig suspendering fra LaLiga.

Kjær og Højlund forstod sanmarinesere: De ville bare smadre mig

Mateu Lahoz valgte at stoppe karrieren som topdommer ved afslutningen af den seneste sæson og har siden været dommerekspert på spansk TV.

Det berettes, at det spanske fodboldforbund ser Mateu Lahoz som en god kandidat til jobbet, da han menes at have den rette profil til få rettet op på de udfordringer, der har kendetegnet organisationen den seneste tid.

Det forventes ikke, at udnævnelsen af en ny permanent præsident for det spanske fodboldforbund vil blive udpeget i den nærmeste fremtid. Meldingerne på nuværende tidspunkt peger på, at en afgørelse vil finde sted i marts 2024.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P