Dansk Fodbold

Slutningen nærmer sig: Kjær øjner pension

Simon Kjær tangerede lørdag Peter Schmeichels landskampsrekord mod Kasakhstan. Men efter en lang og gloværdig karriere kan det snart være slut for den 34-årige landsholdsanfører.

Simon Kjærs tid på landsholdet kan snart være overstået.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Simon Kjær har været en af de store profiler på landsholdet i mere end 14 år.

I lørdagens kamp mod Kasakhstan tangerede han Peter Schmeichels rekord for flest landskampe, der lyder på 129, men snart kan det hele være slut.

Den 34-årige stopper erkender nemlig, at den kommende EM-slutrunde i Tyskland meget vel kan blive den sidste, selvom han overfor TV2 understreger, at den endelige beslutning ikke er truffet endnu:

– Jeg har også fundet ud af, at jeg skal lade være med at sætte dage og år på noget. Jeg skal nyde, hvor jeg er og lade være med at tænke for langt frem.

Kjær har gennem en efterhånden lang karriere spillet for nogle af Europas største klubber, og livet som fodboldspiller er ikke noget, som han tager for givet:

– Jeg har et privilegeret liv, og et arbejde jeg elsker og altid har elsket. Det kan jeg leve af og udleve mine drømme. Det fortsætter jeg med. Hvem ved, hvornår det slutter? siger Simon Kjær.

Udskiftning i landsholdstruppen

AC Milan-forsvaren fik sin landsholdsdebut den 6. juni 2009 mod Sverige, hvor han var med til at holde nullet mod Zlatan Ibrahimovic i en 1-0-sejr.

Simon Kjær kan tage landsholdsrekorden fra Peter Schmeichel på tirsdag, hvor han har mulighed for at spille sin kamp nummer 130, når Danmark møder San Marino. Kampen begynder klokken 20.45 og kan ses på TV2 og TV2 PLAY.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P