LaLiga

FC Barcelona i hård udmelding: Eksterne parter angriber os fortsat i forsøg på at tilsvine vores klub

FC Barcelona er utilfreds med, at man i forundersøgelserne til Negreira-sagen oplever, at der stilles spørgsmålstegn ved klubbens præsident, Joan Laportas, etik. Samtidig mener klubben også, at man fortsat er under angreb med målet om at ødelægge klubben på baggrund af ikke-valideret fakta.

Soccer Football - FC Barcelona presents new board - Ciutat Esportiva Joan Gamper, Barcelona, Spain - September 13, 2023 FC Barcelona president Joan Laporta speaks during the board meeting REUTERS/Albert Gea

Sagen vil nærmest ingen ende tage – altså Negreira-sagen.

FC Barcelona blev i marts måned i år anklaget for korruption. Her blev klubtoppen beskyldte for at bestikke den spanske dommerkomités vicepræsident, José Negreira.

Anklagen lød på, at klubben mellem 2016 og 2018 skulle have betalt Negreira for at sikre, at de spanske dommere ville ‘favorisere Barcelona i de beslutninger, der blev truffet af dommere i de kampe, klubben spillede, såvel som i resultaterne af de spanske turneringer’.

Sagen er på nuværende tidspunkt fortsat i sin indledende fase, hvor forundersøgelser frem mod en egentlig retssag pågår. Og her er FC Barcelona nu løbet ind i en episode, som klubben er langt fra tilfreds med.

I en officiel erklæring på klubbens hjemmeside skriver klubben, at man er utilfreds med en række oplysning, som er blevet offentliggjort i løbet af i dag.

FC Barcelona fortæller, at det er klubben i sig selv, der er under anklage som privat institution. Det vil sige, at det er klubben som helhed, der er under anklage og ikke enkeltpersoner som eksempelvis klubbens nuværende præsident, Joan Laporta.

Og det er netop heri problemet skal findes. FC Barcelona mener nemlig, at der i en række oplysninger fra sagen, som onsdag skulle have set dagens lys, rettes værdidomme og subjektive meninger mod Joan Laporta, der stiller spørgsmålstegn ved præsidentens etik.

Dette stiller klubben sig dybt uforstående over for, da Laporta som udgangspunkt intet har at gøre med hændelserne i 2016 til 2018.

Samtidig retter klubben kritik af nogle af de oplysninger, der onsdag er kommet frem – uden at klubben specifikt dykker ned i konkrete eksempler.

– Sagen er i forundersøgelsesfasen, men allerede nu bærer sagen præg af personlige domme, der skaber yderligere forvirring i offentlighedens forståelse af situationen. Det der er blevet offentliggjort har alvorlige konsekvenser for klubben og klubbens præsident, vis ry er blevet skadet – om end dette sandsynligvis er sket ubevidst.

– Til sidst vil vi understrege, at vi fra klubbens side ikke er af den overbevisning, at sagen i sin helhed og disse handlinger mod ledelsen er tilfældige. Vi mener, at FC Barcelona fortsat er udsat for eksterne angreb som led i en kampagne for at plette institutionens navn baseret på fakta, der stadig ikke er valideret. Den ikke-validerede fakta har til formål at destabilisere klubben på alle områder – uanset om det er sportsligt, økonomisk eller socialt.

Historisk: Barca-stjernefrø er den yngste målscorer nogensinde i LaLiga

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P