Premier League

Johan Lange fortsætter i Tottenham

Fra og med 1. november sætter danske Johan Lange sig i stolen som teknisk direktør i Premier League-klubben Tottenham Hotspur.

Johan Lange skifter til Tottenham
Foto: Aston Villa FC

Efter i alt tre år i forskellige roller hos Aston Villa fortsætter Johan Lange nu i Tottenham.

I London-klubben skal den 43-årige dansker varetage jobbet som teknisk direktør med start den 1. november.

Lange får ansvaret for blandt andet rekruttering og talent-identificering på både senior- og ungdomsholdene i Tottenham.

I sin præsentation af danskeren skriver Tottenham selv, at Lange i sin periode som sportsdirektør i Aston Villa fra sommeren 2020 til sommeren 2023 stod i spidsen for flere markante transfers i en periode, hvor Aston Villa rykkede sig til den bedste halvdel af tabellen i Premier League.

– Johan har vist en glimrende historik, når det kommer til at scoute og skrive kontrakt med mange talentfulde og succesfulde ungdoms- og seniorspillere. Han er en velkommen tilføjelse i takt med, at vi styrke vores fodbold-operationer, lyder det fra Scott Munn, Fodboldchef i Tottenham.

Johan Lange overtager i Tottenham rollen fra italienske Fabio Paratici, der tilbage i foråret fik karantæne fra al fodbold i 30 måneder som følge af sin involvering i den såkaldte ‘Plus Valenza-sag‘ omhandlende den italienske storklub Juventus.

Officielt: Tottenham-sportsdirektør træder tilbage med øjeblikkelig virkning

Hos Aston Villa har Johan Lange siden juli siddet som Global Sports Director, siden Sevilla-legende Monchi blev ansat som fodbold-præsident i klubben. Langes rolle i Aston Villa overtages nu af Matthew Kidson.

Johan Lange havde igennem flere år forskellige roller i F.C. København, hvor han blandt andet var assistenttræner for Roland Nilsson og Ståle Solbakken.

I juli 2012 tog han med nordmanden til engelske fodbold, da Solbakken overtog managerposten i Wolves, men efter lidt over et halvt år og i alt 30 kampe blev den norsk-danske duo fyret i Birmingham-forstaden.

Efterfølgende vendte Lange hjem til danske fodbold, hvor han i sommeren 2013 blev ansat som ny cheftræner for Lyngby Boldklub, men efter en enkelt halvsæson hos de kongeblå stoppede Johan Lange som følge af uenigheder om klubbens målsætning.

Bare godt en måned senere vendte Lange så ‘hjem’ til F.C. København, hvor var i forskellige roller, indtil Aston Villa i sommeren 2020 hentede ham tilbage til Birmingham. Nu skifter han Englands næststørste by ud med landets største, når han fra 1. november er ny mand i London-klubben Tottenham.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P