Europæisk Fodbold

UEFA åbner døren på klem for russiske ungdomsspillere

Al russisk fodbold har været udelukket fra deltagelse i UEFA-turneringer, men nu får Ruslands U17-landshold for både drenge og piger mulighed for at deltage igen.

Ruslands U17-landshold må igen deltage i UEFA-turneringer
Foto: Pedro Nunes/Reuters/Ritzau Scanpix

Døren åbnes på klem til europæisk fodbold for russiske ungdomsspillere.

Det står klart tirsdag aften, hvor UEFA’s eksekutive komité bekræfter, at man har besluttet sig for at ophæve udelukkelsen af det russiske U17-landshold for både drenge og piger.

Det meddeler forbundet officielt ud på sin hjemmeside.

Rusland har ellers i bredt omfang været udelukket i UEFA-regi, siden landet invaderede Ukraine i februar 2022. En udelukkelse der indtil nu også har gjort sig gældende for alle ungdomslandsholdene.

Udelukkelsen for de russiske børn er nu trukket tilbage fra UEFA’s side, det skyldes ifølge UEFA, at invasionen af Ukraine er en handling foretaget af voksne mennesker og ikke af børn.

– UEFA er meget opmærksom på, at børn ikke bør straffes for handlinger, som kun voksne er ansvarlige for, lyder det i meddelelsen.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Dagen udmelding betyder dog ikke, at UEFA har tænkt sig at lempe yderligere på udelukkelsen. UEFA er således fast besluttet på, at udelukkelsen af Rusland fortsætter på alle andre parametre.

– UEFA er fast besluttet på, at denne position bliver opretholdt, indtil krigen er forbi, og freden er genoprettet, siger UEFA-præsident Aleksander Ceferin.

Det betyder blandt andet, at det russiske A-landshold ikke får chancen for at kvalificere sig til diverse turneringer – eksempelvis EM i sommeren 2024, hvor kvalifikationen allerede er godt i gang uden Ruslands deltagelse. Det samme gælder ungdomslandshold for spillere over 18 år samt de russiske klubber, som er spærret fra de europæiske turneringer.

Det oplyses, at alle u17-landsholdenes kampe vil blive afviklet uden for russisk territorium og uden landets flag, nationalhymne og landsholdenes sædvanlige spilledragter. Samtidig vil UEFA’s administrative afdeling forsøge at finde en løsning på, hvordan man får indlemmet Rusland i turneringer, hvor lodtrækningen allerede er afholdt.

Medie: Til sommer er slut – landsholdsdansker skal finde ny klub til sommer

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P