2 min læsningDansk Arsenal-spiller storroser FC Nordsjælland

Kathrine Kühl skiftede i januar danske FC Nordsjælland ud med den engelske storklub Arsenal FC. Og nu er den danske landsholdsspiller ude med roser til sin gamle klub.

2 min læsning
Kathrine Kühl spiller til daglig for storholdet Arsenal.
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Det er de færreste danske 19-årige fodboldspillere, der finder vej til klubfodboldens absolutte top.

En af dem, der gjorde det, er Kathrine Kühl. Efter fire år under vingerne hos FC Nordsjælland, skiftede hun nemlig i januar til det engelske storhold Arsenal W.F.C.

Kühl startede karrieren i Hillerød Fodbold og skiftede i 2018 til FC Nordsjælland. Og når den dygtige midtbanespiller i dag ser tilbage på fodboldopvæksten, så er det med varme tanker om tiden i det nordsjællandske.

– De (FC Nordsjælland, red.) tog sig godt af mig. Der var altid mange medarbejdere omkring til at hjælpe. Jeg havde individuelle planer til at gøre mig klar til et skifte til Arsenal, mentalt, fysisk og teknisk, fortæller Kühl i et stort interview med engelske The Guardian.

– Vi skubbede til alle aspekter i spillet, fordi udviklingen af spillere er så stor en del af klubben.

Den nu 20-årige midtbanespiller spillede i FC Nordsjælland i knap fem år, hvor hun gennemgik en stor udvikling. Og da tiden kom til at se sig om efter en ny destination, var Farum-klubben også imødekommende.

– Da jeg vidste, at jeg måske ville prøve noget nyt – da jeg var færdig med skolen – fik jeg mere tid, og de tilbød mig en fuldtidskontrakt, som betød, at jeg bare kunne være i klubben og spille fodbold, og jeg behøvede ikke at arbejde ved siden af.

Fuldtid gjorde forskellen

At spille på fuldtid gjorde, at Kühl kunne hellige sig individuelle planer, der skulle forberede hendes fysiske formåen, og gøre hende klar til et skifte til de store ligaer.

– Så havde jeg en individuel plan i løbet af ugen, individuelle tekniske sessioner, men også med den fysiske træner, hvor vi kørte højhastighedsløb og sådan noget, fordi jeg vidste, at den engelske liga for eksempel er rigtig hård fysisk, fortæller Arsenal-spilleren.

Sidste sæson bød på 11 kampe for Kathrine Kühl i Arsenal WFC.

Sæsonen er endnu ikke gået i gang, men starter på hjemmebane søndag den 1. oktober, når Liverpool med danske Sofie Lundsgaard i truppen, kommer forbi.

Mål og highlights: Dansk triumf! – Danmarks VM-kvinder besejrer Kina til sidst

Timeline

Popular

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P