3F Superligaen

Viborg-sportschef Agesen forsvarer Gaaei og bekræfter: Dialog var direkte med Ajax

Efter søndagens nedsabling af Ajax er danske Anton Gaaei blevet kritiseret af fodboldeksperten Kenneth Perez, som samtidig afslørede, at Gaaei blev købt helt udenom den hollandske klubs danske talenttræner. Det bekræfter Viborgs sportschef Mads Agesen, som dog ikke ser noget problem i det.

Mads Agesen forstår ikke kritikken af Anton Gaaei-handlen
Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Når du spiller i en stor klub, er kritikken også det hårdede.

Det oplever den danske backspiller i Ajax, Anton Gaaei, på hårdeste facon lige nu. Søndag blev han hevet af banen efter kun 32 minutters spil mod Feyenoord, hvor Ajax, på blandt andet en dårlig aflevering af Anton Gaaei, var bagud med 2-0.

Og efter kampen var analysen af Gaaeis præstation ikke til at tage fejl af.

Her gik kritikken fra den danske fodboldekspert på ESPN, Kenneth Perez, på, at Anton Gaaei slet ikke var blevet anbefalet af Ajax’s danske scout, inden klubben handlede ham denne sommer.

Hjemme i Viborg FF kan sportschef Mads Agesen bekræfte det.

– Jeg har ikke været i dialog med Ajax’s danske talentspejder omkring Anton Gaaei. Det har kørt direkte med Sven (Sven Mislintat tidligere sportdirektør i Ajax, red.), som jeg også læste igår nu er færdig i Ajax, siger Mads Agesen til campo.dk.

Ovenpå kritikken fra Kenneth Perez undrer Mads Agesen sig dog over, at den tidligere topspiller i Æresdivisionen har behov for at kritisere handlen så indgående.

– I forhold til hvad jeg har hørt, så har Anton været på Ajax’s radar i noget tid, pointerer Agesen og fortsætter:

– Jeg ved ikke, hvorfor han har brug for at gå ud og sige sådan. En spillerhandel er jo en dynamisk proces, og selvom talentspejdere genererer flere leads til en klub, kan der jo godt opstå muligheder udenom. Nogle navne behøver heller ikke komme fra ens talentspejdere, der ved man jo godt, hvad man leder efter.

Efter skandalekamp: Ajax-boss fyret

Anton Gaaei skal nok vise sit værd i Ajax

Anton Gaaei er langt fra den første dansker, der har fået opmærsomhed i Ajax.

Klubben har en stolt tradition for at hente danske talenter, og selvom Anton Gaaei så skidt ud i de første 20 minutter mod Feyenoord søndag eftermiddag, er danskerens tidligere chef ikke i tvivl om, at han nok skal blive meget værd for den traditionsrige klub fra Amsterdam.

– Jeg så hans kamp mod Marseille, hvor han spiller rigtig fint. At stadfæste at han ikke har niveau til Ajax, det er for tidligt. Han er en topspiller, der nok skal blive meget værd for Ajax på sigt.

– Og ellers tager vi ham gerne tilbage igen, lyder det fra Mads Agesen.

Anton Gaaei blev solgt i sommerens transfervindue i det, der bliver betegnet som Viborgs største spillertransfer nogensinde. Prisen var angiveligt 34 millioner danske kroner.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P