1 min læsningMedie: Arsenal-ejer strides med FIFA – ultilfredshed med VM-aftale

En voksende uenighed mellem FIFA og Stan Kroenke, der står bag Arsenal FC, kan potentielt påvirke valget af værtssted for VM i 2026.

1 min læsning
Arsenals ejer, Stan Kroenke, er i strid med FIFA
Foto: Ritzau / Scanpix / Reuters/Paul Childs

Stan Kroenke, der blandt andet ejer LA Rams i NFL og Arsenal FC i den engelske Premier League, er i åben krig med FIFA.

Det skriver The Athletic. I juni 2022 blev det offenliggjort, at SoFi Stadium, der er LA Rams’ hjemmebane, skulle være vært ved VM i 2026 som et af 11 amerikanske stadions.

Kroenke Sports & Entertainment, der er selskabet bag Rams, er dog utilfredse med den økonomiske aftale, FIFA har foreslået.

Uenigheden drejer sig ifølge The Athletic om fordelingen af indtægter mellem FIFA, værtsbyerne og VM-stadionerne.

Med den forventede massive interesse og sponsortilslutning til verdensmesterskaberne, er der naturligvis store penge at hente, og Kroenke hævder blandt andet, at FIFA forsøger at tilbageholde en for stor del af dette beløb.

Medie: Newcastle har øjnene på Premier League-profil

‘Los Angeles FIFA World Cup Host Committee’ har dog udsendt en erklæring, hvor de siger, at de er stolte af at være værtskomité for VM 2026, og at de har haft konstruktive samtaler med FIFA.

VM i 2026 afholdes i Canada, USA og Mexico, hvor der i alt er 16 stadioner.

Kroenke Sports & Entertainment har en historik med mange internationale sportshold som Los Angeles Rams, Denver Nuggets, Colorado Avalanche, Colorado Rapids, Colorado Mammoth, Arsenal, Los Angeles Gladiators, Los Angeles Guerrillas.

Timeline

Popular

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P