Dansk Fodbold

Jacob Rasmussen: Kæmpe stort at spille mit første derby

Søndag klokken 14 begynder dansk fodbolds største kamp, når Brøndby IF og F.C. København mødes. Det plejer at gå vildt for sig, og det glæder Jacob Rasmussen sig til at opleve.

Jacob Rasmussen spiller første derby mod FCK på søndag.
Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Brøndby Stadion har længe været udsolgt til sæsonens første Københavner-derby.

Og der ventes en vild stemning, når dommer Morten Krogh fløjter opgøret i gang. Og det er noget, Brøndby-krumtappen Jacob Rasmussen glæder sig til.

Det er fynboens første derby mod ærkerivalerne, men han er udemærket klar over, hvad det er for et tryk og en kamp, der venter forsvarsspilleren på søndag.

– Der kommer til at være tryk på. Jeg har set de her Derbys, siden jeg var lille. Altid fulgt med og vidst, at Brøndby IF og FC København har en kæmpe rivalisering, og det bliver en kæmpestor oplevelse at spille mit første Derby, fortæller profilen til Brøndbys hjemmeside.

– Det bliver fedt foran et udsolgt Brøndby Stadion. Vi kan gøre noget på banen for at få fansene med os og få skabt en fed kulisse ved at angribe, score nogle mål og spille optimistisk, lyder det fra Rasmussen.

Brøndby-komet tager de nye spillere under sine vinger: Skal vide, hvad et derby betyder

Det er Superligaens to tophold, der mødes søndag, og tre point vil altså sende Brøndby op på rækkens førsteplads. Og for den 26-årige fynbo er planen klar.

– Jeg tror, det er rigtig vigtigt, at vi er gode på bolden, og at vi lader dem komme ud at løbe efter bolden. Vi skal ikke stresse, og vi må ikke blive for presset af omgivelserne og stemningen. Men det vigtigste er bare at få trukket i arbejdstøjet, for i sådan nogle kampe er det tit dét, det handler om, slutter Rasmussen.

Kampen spilles klokken 14:00 og kan ses på TV3+ og Viaplay

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P