2 min læsningBrøndby-komet tager de nye spillere under sine vinger: Skal vide, hvad et derby betyder

Mathias Kvistgaarden har masser erfaring med New Firm-derbyet fra både ungdoms- og seniorfodbold og kan oplyse klubbens nye spillere om vigtigheden af det normalt intense lokalopgør.

2 min læsning
Mathias Kvistgaarden forsøger at lære klubbens nye spillere, hvad et derby betyder.
Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Sæsonens første New Firm-derby står for døren.

Søndag tager Brøndby nemlig mod rivalerne og de danske mestre fra F.C. København på et fyldt Brøndby Stadion.

De fleste, der har prøvet at spille et derby, ved, at det er noget ganske særligt for både klubben og fansene, og en af Brøndby-truppens meste erfarne derby-spillere er trods hans blot 21 år Mathias Kvistgaarden.

Og den unge Brøndby-profil, der har spillet sin del af lokalbrag i sin tid på Brøndbys ungdomshold, forsøger nu at sprede budskabet om opgørets vigtighed til de af truppens spillere, der endnu ikke har oplevet det.

– Jeg prøver at få den her Derby-energi til at smitte af på de andre i truppen, indleder angriberen til Brøndbys hjemmeside og fortsætter:

– Selvfølgelig er alle klar over, hvor stor en kamp dette opgør er, men vi har stadig nogle nye spillere i truppen, der ikke har prøvet at spille et Derby før. Det er selvfølgelig med at få dem med og give dem en dybere forståelse for, hvad et Derby betyder for klubben og specielt for fansene omkring os.

Vallys vil have topscorertitlen for sig selv: Hvad fanden laver han?

Kvistgaarden var med i truppen til sit første derby med Brøndbys Superliga-hold i efteråret 2020, hvor det blev til en 2-1-sejr i Parken.

I alt er det blevet til otte kampe mod F.C. København og et enkelt derby-oplæg, mens han stadig har sin første derby-scoring til gode.

Opgøret på Brøndby Stadion sparkes igang på søndag klokken 14:00 og kan følges på TV3+ og Viaplay.

Timeline

Popular

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P