3F Superligaen

‘PC’ efter Grabara-salg: Måske den bedste i klubbens historie

Peter 'PC' Christiansen, sportsdirektør i F.C. København, har store roser tilovers for Kamil Grabara, som man nu har solgt til tyske Wolfsburg.

Kamil Grabara er blevet til Wolfsburg, hvilket vækker glæde i FCK.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Kamil Grabara skal til Bundesligaen.

Det står klart, efter det onsdag er blevet bekræftet, at den polske FCK-keeper skifter til tyske Wolfsburg senest til sommer – og tidligst til vinter.

Salget forventes at få en positiv indvirkning før skat for 2024 med cirka 50 millioner kroner, hvilket naturligvis vækker glæde på ledelsesgangen hos de danske mestre.

Det er dog ikke kun det økonomiske aspekt, der gør det til en god aftale for FCK.

– Kamil har gjort sig fortjent til et stort skifte til en af de største ligaer i Europa gennem sine præstationer og professionalisme i FCK. Han har haft et stort ønske om at komme til Bundesligaen som det næste skridt i karrieren.

– Vi har i samarbejde fundet en god model, som alle tre parter er glade for. Den giver Kamil muligheden for at jagte sit tredje mesterskab på stribe som FCK-målmand, og samtidig spille i Champions League igen.

– Samtidig giver det os en tidshorisont til at sikre, at vi har den rette afløser klar, og så er det økonomiske aspekt i aftalen også noget, der passer os godt.

– I vores øjne er Kamil en af de absolut bedste målmænd i klubbens historie – hvis ikke den bedste – og hans resultater taler for sig selv. Vi ved, at han stadig er sulten og motiveret, så vi er mere end glade for at beholde ham resten af sæsonen, siger sportsdirektør i FCK, Peter Christiansen, til klubbens egen hjemmeside.

Også F.C. Københavns cheftræner, Jacob Neestrup, har det godt med den måde, hvorpå salget af Kamil Grabara er blevet sat i stand.

– Kamil er en afgørende profil for os, og vi har store ambitioner i denne sæson både i Danmark og internationalt.

– Det giver os ro i sindet og kontinuitet, at Kamil er en del af holdet resten af sæsonen, og vi ved, at han vil give alt for at vi lykkes, for han er aldrig tilfreds med mindre end det bedste, siger FCK-cheftræneren.

Ekspert om Grabara-rygter: Kunne vælge en højere hylde

Kamil Grabara kom til FCK fra Liverpool i sommeren 2021, efter han havde brugt sæsonen forinden på et lejeophold i AGF.

Siden er det blevet til 88 kampe i FCK-målet, hvilket har kastet 40 clean sheets af sig. Den til tider kontroversielle målmand har i alt lukket 76 mål ind i sin tid i F.C. København.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P