1 min læsningBlodrøde tal i Brøndby: Det er forventet

Brøndbys seneste regnskabshalvår viser, at klubben har lavet et stort underskud. Det var dog forventet, ifølge bestyrelsen.

1 min læsning
Brøndbys logo

De første seks måneder af 2023 har kastet et underskud af sig på hele 62,8 millioner kroner for Brøndby IF.

Selskabet bag superligaklubben udsendte onsdag aften halvårsregnskabet, der løber i perioden fra 1. januar til 30. juni.

Det er dog ikke overraskende for klubben. De fortæller nemlig, at det er “i overenstemmelse med ledelsens forventninger”.

– Resultatet er primært drevet af øgede investeringer i vores sportslige sektor, fortæller administrerende direktør Ole Palmå i en kommentar til regnskabet.

Regnskabet står i stor kontrast til det regnskab klubben præsenterede for et år siden. Dengang havde klubben nemlig et overskud på 19,7 millioner kroner.

Siden da er lønudgifterne steget markant, mens transferkontoen for de første seks måneder af 2023 viser et minus i forhold til samme periode i 2022.

Følg Campo på Facebook

Personaleomkostningerne er steget fra 110,9 millioner kroner i samme periode i 2022 til 133,5 millioner kroner i 2023.

Samtidig har transfers ind og ud af klubben samlet set kostet Brøndby 20,8 millioner i årets første seks måneder. Sidste forår kastede køb og salg af spillere i modsætning til 2023 et plus af sig på 36,3 millioner kroner.

Brøndby er i gang med at omlægge regnskabsåret, så den igangværende regnskabsperiode kommer til at strække sig over 18 måneder frem til 30. juni 2024.

Ekspert om ny Brøndby-spiller: Han er helt afgørende

Forventningen til de kommende 18 måneder er et underskud på mellem 130 og 170 millioner kroner.

Den nærmeste fremtid ser derfor blodrød ud for Brøndbys økonomi.

Timeline

Popular

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P