3F Superligaen

Sker der noget AGF, FCM og BIF?

Superligaen er i fuld gang, og F.C. København og FC Nordsjælland har taget teten i dansk fodbold. Ikke kun på de to øverste placeringer i Superligaen. Også i Europæisk fodbold og på Transfermarkedet styrer de to klubber dansk fodbold lige nu. Hvad med alle de andre?

FC Midtjyllands CEO Claus Steinlein - FC Midtjylland holder presssemøde i træningsanlægget Dream 99 torsdag den 11. januar 2024. FCM præsenterer nyheder om den sportslige organisation - Peter Sand er ny fodbolddirektør i FC Midtjylland.

Minutterne tikker.

Vi nærmer os midnat, og mange steder i Danmark sidder danske fodboldfans og tænker:

Hvad sker der? Hvorfor kommer der ikke nogle spillere ind?

AGF har solgt Thomas Kristensen, Adam Daghim og Yann Bisseck denne sommer og derudover mistet Jelle Duin og Sigurd Haugen. Ind er kommet Tobias Bech (Ingolstadt), Tobias Anker (Vendsyssel FF), Felix Beijmo (nu permanent), Bailey Peacock-Farrell samt Julius Beck og Janni Serra… men de savner den store transfer i Smilets By!

Det falmer dog helt, når man kigger mod Østerbro hos de danske mestre.

På samme vis har de på Vestegnen sagt farvel til profiler som Hermansen, Slimane, Riveros og Hedlund, hvilket er fulgt op af salg fra reservedelslagret med Bell, Wikström, Björk og Cappis, ligesom Frederik Winther er røget tilbage til Augsburg. Er det så nok at have købt Jacob Rasmussen, Yeboah, Mateusz Kowalczyk, Yuito Suzuki og Patrick Pentz?

En ting er antallet, og hvor vidt det erstatter de spillere, der har forladt de to traditionsklubber. En helt anden problemstilling er niveauet af de spillere, der er hentet ind.

Det er svært at vurdere niveauet på Julius Beck i AGF, når han ikke har spillet, nøjagtig som det er med Emmanuel Yeaboah i Brøndby. Indrømmet – det er ikke meget rumænsk ligafodbold, jeg får set til hverdag.

Og det samme gælder for flere af FC Midtjyllands indkøb fra Sydkorea og Chile, hvor især Dario Osorio dog syner af noget og lugter af international klasse.

Ovenstående falmer dog helt, når man kigger mod Østerbro hos de danske mestre, hvor rigtig klasse og store spillertransfers rammer et helt andet niveau.

FCK har hentet Elias Achouri, Birger Meling, Jordan Larsson (nu permanent), Theo Sander, Mohamed Elyounoussi og Mateo Tanlongo, hvor sidstnævnte i den forgangne sæson dog ikke endte som fast mand i Lissabon-klubben. Og i vinter hentede FCK Diogo Gonçalves i Benfica. Altså kvartfinalisterne i Champions League.

Kigger vi nord på mod FCN, er det spøjse jo, at selvom de har sikret sig en klassetransfer i Marcus Ingvartsen, der er hentet hjem fra Mainz i Bundesligaen, så har de egentlig blot hentet to profiler i Superligaen i form af Lukas Hey og Jeppe Tverskov fra OB. Til gengæld har de på få uger fået Tverskov til at agere som en klassespiller, mens Ibrahim Osman med 120 km/t allerede har overtaget al fokus fra Ernest Nuamah, som blev solgt i rekordhandel til Lyon (sådan cirka i hvert fald). FC Nordsjælland virker på en eller anden måde bedre og yderligere styrket i forhold til konkurrenterne udenfor hovedstaden.

Det er hårde betingelser at konkurrere med en klub, der lige har kvalificeret sig til Champions League for andet år i træk, og summerne er store i Peter Christiansens excelark…. men hvad sker der i Aarhus? Hvad laver Carsten V. Jensen?

The clock is ticking.. Der er i skrivende stund fem timer tilbage af denne sommers transfervindue. Dermed har AGF og Brøndby stadig en lille chance for at påvirke spændingen i toppen af den bedste danske fodboldrække.

Men så skal der nogle underskrifter i hus, på nogle spillere vi kan søge frem… og det skal være nu.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P