AZ sendte Brann ud af Europa efter straffe: Dansker brændte det afgørende spark

Frederik Børsting blev skurken for Brann, der blev sendt ud af Conference League af Jens Odgaard og AZ Alkmaar.

SK Brann's Danish midfielder Frederik Borsting (R) and AZ Alkmaar's Dutch defender Pantelis Hatzidiakos vie for the ball during the UEFA Conference League play-off second leg football match SK Brann vs AZ Alkmaar in the Brann stadium, Norway, on August 31, 2023. (Photo by Tuva Åserud / NTB / AFP) / Norway OUT

AZ Alkmaar sendte Brann ud af Conference League, efter en dramatisk kamp, der blev afgjort på straffespark.

Kampen bød på flere danskere i aktion. Således havde Brann Svenn Crone og Frederik Børsting med fra start, imens Japhet Sery Larsen fik kom ind fra bænken. Gæsterne startede uden Jens Odgaard, men han kom på banen i kampens slutfase.

Efter den første kamp endte 1-1 fik AZ en drømmestart på returkampen. De hollandske gæster kom hurtigt foran med 2-0 ved Mayckel Lahdo efter 12 minutter og Sven Mijnans efter 29.

Brann fik dog svaret igen i overtiden af første halvleg, hvor forsvarsspilleren Frederik Knudsen reducerede.

AZ kom på ny foran med to fem minutter inde i anden halvleg, da Ruben van Bommel scorede til 3-1.

Herefter kæmpede Brann sig tilbage i kampen. Først scorede Joachim Soltvedt efter 66 minutter, og med otte minutter igen blev Japhet Sery Larsen helten for en stund, da han sørgede for, at kampen gik i forlænget spilletid med sin scoring til 3-3.

Den ekstra tid forløb uden scoringer, og derfor skulle kampens vinder findes i straffesparkskonkurrence.

Her scorede Jens Odgaard for AZ, imens Frederik Børsting misbrugte Branns sjette spark. Dermed vandt gæsterne straffesparkskonkurrencen med 6-5 og er nu klar til gruppespillet i Conference League.