LaLiga

City-legende og spansk VM-vinder lægger støvlerne på hylden

Den tidligere spanske landsholdsspiller nåede mange triumfer i løbet af sin karriere.

Craig Brough/Reuters/Ritzau Scanpix

David Silva binder snørrebåndene op og lægger støvlerne på hylden.

Det har den 37-årige spanier netop offentliggjort på sin Instagram-profil.

Den nu tidligere midtbane-maestro pådrog sig en korsbåndsskade under en træning midt i forberedelserne til næste sæson, hvilket fik rygterne til at florere på de sociale medier.

Torsdag melder den spinkle midtbane-kreatør så ud, at det er tid til at sige farvel og tak til livet som professionel fodboldspiller.

– I dag er en trist dag for mig. I dag er det tid til at sige farvel til det, jeg har dedikeret hele mit liv til, fortæller Silva i sin farvel-video, som du kan se nederst i artiklen, og fortsætter:

– I dag siger jeg farvel til mine kollegaer, der er som en familie for mig, og som jeg kommer til at savne rigtig meget, lyder det fra den 37-årige spanier, som til sidst takker fansene i de klubber, han i sin karriere har repræsenteret.

David Silva kom op igennem rækkerne hos Valencia, men La Liga-debuten kom først, da han i 2005 var udlejet til Celta Vigo.

Manchester City sejrede til sidst mod FC Bayern München

Herfra tog han tilbage til Valencia, hvor det blev til 168 kampe, 32 mål og 36 assists, inden Manchester City hentede Silva til England i 2010.

436 kampe senere, som medførte 77 mål og og 140 assists i Manchester-klubben, rejste David Silva i 2020 tilbage til Spanien, hvor Real Sociedad stod klar med en kontrakt.

Her nåede den pasningsstærke spanier at hjælpe klubben til en Copa Del Rey-titel i 19/20-sæsonen, da turneringen blev udskudt på grund af corona-pandemien.

Se listen: Top 40 spillere med flest assists i det 21. århundrede

I løbet af sin trofæ-tunge karriere, var David Silva blandt andet med til at løfte fire Premier League-trofæer, to EM-trofæer samt VM-trofæet med Spanien i 2010.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P