3F Superligaen

Dommerudvalget indrømmer stor VAR-fejl: Hvidovre blev snydt for straffe og udvisning

Hvidovre blev snydt for et klokkeklart straffespark og en udvisning til FCM-spilleren Sverrir Ingi Ingason. Det indrømmer DBU's Dommerudvalg nu.

DBU's Dommerudvalg indrømmer VAR-fejl i Superliga-kampen mellem FC Midtjylland og Hvidovre.
Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Hverken kampdommeren Mads Kristoffer-Kristoffersen eller VAR-dommeren Mikkel Redder slap heldigt fra kampen mellem FCM og Hvidovre.

Med omkring 10 minutter tilbage af kampen fik Hvidovre-spilleren Nicolai Geertsen flået sin trøje i stykker i feltet af Sverrir Ingi Ingason, men ingen af de to dommere vurderede, at forseelsen var nok til et straffespark.

Det erkender DBU’s dommerudvalg nu var en fejl. Det skriver de på Facebook-siden DBU Elitedommer:

– DBU’s dommervalideringsgruppe har vurderet situationen og konstateret, at der er tale om en forseelse til straffespark for “holde” og udvisning for berøvelse af oplagt scoringsmulighed.

– Endvidere er vurderingen, at VAR burde anbefale et on-field review og lade dommeren gense situationen. Ingen af delene skete, hvilket desværre er en fejl.

– Situationen blev tjekket igennem, men for hurtigt og med utilstrækkelig kvalitet. Hvidovre IF er blevet kontaktet med en dyb beklagelse fra alle involverede, som vil gøre alt for at undgå lignende fejl i fremtiden, meddeler DBU’s Dommerudvalg.

Der meldes ikke noget om, hvorvidt det får konsekvenser for kampens dommere.

Se eller gense situationen herunder:

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P