3F Superligaen

Grabara glæder sig til igen at jagte: Trofæerne bliver annulleret

Polske Kamil Grabara har holdt en velfortjent, om end lidt for kort, ferie, og nu glæder han sig til at komme tilbage og jagte trofæer igen.

F.C. København-målmand Kamil Grabara ville gerne have en længere ferie, men er glad for igen at kunne jagte trofæer.
Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Det er bare tre uger siden, at F.C. København spillede den sidste kamp i mesterskabssæsonen 2022-23.

Mandag startede de forsvarende mestre atter træningen op, og her var klubbens polske målmandsprofil, Kamil Grabara, tilbage til det, der bliver hans femte superligasæson.

Hvis der har været en smule tømmermænd ovenpå sidste sæsons mesterskab, så er de allerede ved at være væk igen, for i Grabaras øjne er mesterskabet allerede en saga blot.

– En god ting ved fodbold er, at når man vinder trofæer, så bliver de tre uger senere annulleret, og så har man igen noget at jagte.

– Jeg har taget den pause, som jeg synes, jeg havde fortjent. Uanset hvor lang pausen er, så er den ikke lang nok, men det er en del af fodbolden. Hvis det var op til mig at beslutte, så ville jeg tage to måneders fri. Desværre er det ikke så langt, siger Kamil Grabara til Discovery+.

Grabara fik store dele af sidste sæson ødelagt af den ansigtsskade, han pådrog sig i sæsonens bare anden superligakamp, hvor AaB’eren Mathias Ross ramlede ind i ham.

Kæk Grabara om genoptræning: Jeg vidste, at hvis det ikke blev mig, ville vi ikke klare den

Da han vendte tilbage til målet i spillerunde 12 vendte F.C. Københavns formbarometer ligeledes, og ikke mindst takket være den polske målmand satte F.C. København undervejs en sejrsstime på ni sejre i træk sammen.

Det har selvsagt skabt opmærksomhed om den 24-årige polak, der dog har særligt ét krav, hvis han på et tidpsunkt skal skifte væk fra F.C. København.

– Det skal være den rigtige timing for alle parter [..] Hvis FCK er tilfreds med beløbet, de får med mig, og jeg er tilfreds med projektet. [..] Det er ikke så let, for man vænner sig til at vinde trofæer, så hvis jeg nogensinde skifter, så vil jeg gerne til en betydningsfuld klub og ikke en klub, der fejrer ikke at rykke ned, lyder det fra Grabara.

Kamil Grabara står noteret for præcis 100 kampe i Superligaen, hvoraf han har holdt målet rent i 41 kampe.

Herunder kan du se Kamil Grabara modtage ‘Det Gyldne Bur’ i den forgangne sæson:

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P