Premier League

Tidligere United-stjerne: PL-klubberne bør stoppe omgående

Premier League-klubberne bør stoppe med at sælge spillere til de saudiarabiske klubber, mener Gary Neville.

Gary Neville vil have stoppet salget af spillere fra Premier League til Saudi-Arabien.
Foto: Jason Cairnduff/Reuters/Ritzau Scanpix

Det skal stoppes.

Den tidligere Manchester United-stjerne og nuværende fodboldekspert Gary Neville ser hellere end gerne, at klubberne i Premier League stopper med at sælge sine spillere til de saudiarabiske klubber.

Det fortæller han i et interview med BBC Sport.

Fodboldstjernerne Cristiano Ronaldo, Karim Benzema og N’Golo Kanté har allerede taget skiftet til saudiarabisk fodbold, og mange flere meldes på vej i samme retning.

Mens de tre nævnte spillere alle er i deres respektive karrierers efterår, så er ambitionen fra de saudiarabiske klubber tilsyneladende ikke blot at blive en ‘pensionist-liga’.

Spillere som Ruben Neves, Kalidou Koulibaly, Thomas Partey og Hakim Ziyech rygtes således også til oliestaten – alle spillere, som burde have mange flere år tilbage i sig, og ifølge BBC understreger det den saudiarabiske ligas ambition om at blive en top fem-liga på verdensplan.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Tilbage i juni overtog Saudi Arabias Investment Fund (PIF) fire klubber i den saudiarabiske liga, herunder Al Nassr, hvor Cristiano Ronaldo nu spiller. Investeringsfonden ejer også Newcastle i Premier League.

Samtidig er der tvivl om, hvorvidt PIF ejer en andel af kapitalfonden Clearlake Capital, som er Chelseas ejere.

– Premier League bør omgående indføre handelsforbud mod spillersalg til Saudi-Arabien for at sikre, at spillets integritet ikke tager skade, siger Gary Neville til BBC Sport.

Følg Campo på Facebook

Særligt Chelsea har mange spillere, som rygtes til Saudi-arabiske klubber, hvilket har fået spørgsmålene til at rejse sig.

Der bliver her spekuleret i, om de (formentlig) nært forestående spillersalg er et forsøg på at omgå Premier Leagues Financial Fair Play-regler, efter London-klubben brugte hele 3,5 milliarder kroner på spillerindkøb i den forgangne sæson.

Har den saudiarabiske investeringsfond, som nu også ejer fire klubber i den saudiarabiske liga, andel i Chelseas ejere, maler det i hvert fald et ikke særligt flatterende billede.

Derfor mener Gary Neville også, at der bør indføres et midlertidigt handelsforbud, indtil man har undersøgt Chelseas potentielle interessekonflikt nærmere.

Nedenfor kan du læse mere om nogle af de Chelsea-stjerner, der lige nu rygtes til saudiarabiske klubber

Journalist: Chelsea har givet grønt lys til tre salg – alle skal til Saudi-Arabien

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P