3F Superligaen

Superligaens nummer ét og to topper europæisk liste

FC Nordsjælland og F.C. København topper listen over de europæiske klubber, som har givet mest spilletid til teenagere.

FCK, FC København, FC Nordsjælland, unge spillere.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

F.C. København og FC Nordsjælland toppede tabellen i Superligaen i den forgangne sæson.

Det er dog ikke kun i Superligaen, at de to klubber formår at placere sig helt i top.

Således oplyser F.C. København torsdag, at man indtager andenpladsen på listen over klubber i Europa, som har givet mest spilletid til spillere under 20 år i de to seneste sæsoner – kun overgået af Farum-klubben.

I FCK har man givet klubbens teenagere 22,4 procent af spilletiden på førsteholdet. Tallene stammer fra det schweiziske videnscenter, CIES Football Observatory.

– Det er et afgørende element i vores strategi, at egne talenter skal igennem til førsteholdet, og tallene understreger, at vi følger den plan, siger Peter Christiansen.

– Vi viser vores unge talenter stor tillid, fordi vi har et akademi med et stærkt miljø, der udvikler og tiltrækker dygtige spillere og trænere.

– Samtidigt har trænerne på førsteholdet åbnet døren for vores talenter og haft modet til at lade de unge mennesker vise, hvor dygtige de er på den store scene med de krav, der er til FCK-spillere. Det er flot arbejde, og vi glæder os til de kommende generationer af FCK-talenter, siger Peter Christiansen, sportsdirektør i F.C. København, til klubbens egen hjemmeside.

Vanvittigt: 10 danskere nomineret til ‘Golden Boy’ – kun én nation har flere med

F.C. København fik onsdag sat navn på sine mulige modstandere i Champions League-kvalifikationen. Det kan du læse mere om nedenfor.

FCK’s mulige Champions League-modstandere – se dem her

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P