3F Superligaen

Fra Danmarksserien til Superligaen: FCM skriver lang kontrakt med ung angriber

FC Midtjylland har torsdag skrevet en lang kontrakt med Jonathan Lind, som senest har gjort sig på klubbens U19-hold, efter han for mindre end et år siden blev hentet til fra Danmarksserien.

Jonathan Lind har fået en aftale af fem års varighed i FC Midtjylland.
Foto: fcm.dk/Nikolaj Kramer.

Vejen til en karriere som professionel fodboldspiller behøver ikke altid at være snorlige.

Det har der været flere eksempler på tidligere, og nu er der kommet endnu et.

Således har FC Midtjylland torsdag udstyret den 18-årige angriber Jonathan Filho Lind Rasmussen med en kontrakt, efter man for under et år siden hentede ham til klubben fra Kjellerup IF’s seniorhold i Danmarksserien.

FC Midtjylland mødte tilbage i efteråret 2022 Kjellerup IF i Pokalturneringen, hvor man altså fik øjnene op for den unge angriber på modstanderholdet.

Jonathan Lind sagde dengang i forbindelse med skiftet, at han så frem til at blive skolet i et elitemiljø, så han kunne tage næste skridt som fodboldspiller.

Og næste skridt må han siges at være nået i mål med.

Det er nemlig ikke “bare” en kort kontrakt, hvor man vil give Jonathan Lind muligheden for at vise sig frem i et eller to år mere. Den unge FCM’er har således fået intet mindre end en fem år lang aftale på den jyske hede – frem til sommeren 2028.

– Det har været en fantastisk rejse med en spiller, vi så første gang, da jeg var assistenttræner på førsteholdet, og vi mødte Kjellerup IF i pokalturneringen. Her spillede Lind fantastisk og skabte stor ravage i den første time, siger assisterende sportschef i FCM Kristian Bach Bak til klubbens egen hjemmeside og fortsætter:

– Vi stod i en situation med vores U19-hold, hvor vi gerne ville have nogle specifikke typer ind, som kunne forstærke os. Der stod Lind klar ude fra Kjellerup. Han har taget en kæmpe omvej sammenlignet med stort set alle andre i vores setup, og det viser, at man aldrig skal give op, selvom man er blevet valgt fra.

– Han har grebet chancen og imponeret med sin fysik, højde og det udtryk, han bringer. Det bliver spændende at se, hvad næste skridt kan blive for ham, fordi han har udviklet sig med raketfart i den tid, han har været i klubben.

Conference League-lodtrækning: FCM slipper billigt – skrækmodstander til AGF

FC Midtjylland skriver i forbindelse med kontraktforlængelsen, at Jonathan Lind er en fysisk og målfarlig angriber, og at han var en vigtig del af klubbens U19-hold, som for nyligt vandt det danske mesterskab.

Her står han noteret for 13 mål i 24 kampe.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P