3F Superligaen

Rygte: Tidligere Ajax-målmand rygtes til AGF

I AGF har de denne sommer sagt farvel til norske Per Kristian bråtveit, og derfor mangler de nu en backup til førstemålmand Jesper Hansen. Den backup kunne meget vel komme fra Holland.

AGF kan være ved at hente den transferfri hollandske målmand Peter Leeuwenburgh.
Foto: Groningen
Vær opmærksom på, at dette er en rygtehistorie

Det er ikke nødvendigvis tonsvis af spilletid, man kan se frem til som andenmålmand i superligaklubben AGF.

Efter en hel sæson stopper norske Per Kristian Bråtveit i Aarhus-klubben uden så meget som at have spillet et minut for klubben.

Førstemålmand Jesper Hansen har slet og ret taget sig af alle kampe i både Superligaen og i DBU Pokalen i den forgangne sæson, men nu har klubben brug for en ny reserve til den 38-årige førstemålmand.

Den reserve kan meget vel vise sig at blive hollandske Peter Leeuwenburgh. Det skriver fanmediet KSDH.dk, og grunden til rygtet er en lille smule specielt.

Leeuwenburgh står 1. juli uden kontrakt, efter han de seneste to sæsoner har spillet for Æresdivisions-klubben Groningen, og til soccernews.nl har den 29-årige målmand selv berettet om fremtiden:

– En klub i Æresdivisionen vil være en mulighed, men jeg ser også frem til et nyt udlandseventyr. Det foretrækker jeg lige nu en lille smule. Der har været kontakt med to klubber fra Danmark, og jeg kan godt se mig selv leve og spille der, lyder det fra Leeuwenburgh, der fik sin fodboldopdragelse i Ajax.

Medie: AGF køber svensker fri til spotpris

Den kommentar peger selvsagt i retning mod Danmark som kommende destination, og selvom det hverken be- eller afkræfter noget, så har KSDH – AGF-fanmediet – netop fået en ny følger på sin instagram-konto – en verificeret bruger ved navn Peter Leeuwenburgh.

Efter ni år på Ajax’ ungdomsakademi blev Leeuwenburgh i 2014 rykket op som tredjemålmand på klubbens førstehold.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Det blev dog aldrig til kampe for Amsterdam-klubben, og efter et lejeophold i FC Dordrecht skiftede han permanent til den sydafrikanske klub Cape Town City i 2018.

Efter tre år i Afrika vendte han i 2021 tilbage til Æresdivisionen, da FC Groningen skrev kontrakt med den 196 centimeter høje målmand.

Efter at have spillet fuld tid i samtlige kampe i Æresdivisionen som den ene af bare tre spillere i ligaen i sin første sæson hjemme i Holland, lejede Groningen sidste sommer Michael Verrips i Fortuna Sittard, og den to år yngre målmand har i denne sæson presset Leeuwenburg bagved i målmandskøen.

Nyt ansigt i AGF’s superligatrup

AGF skrev tidligere på året en fuldtidskontrakt med den unge målmand Jonathan Hutters, der fra og med denne sommer bliver en fast bestanddel af klubbens superligatrup.

Herunder kan du se, hvordan det lykkedes AGF at komme tilbage fra 0-3 i sæsonens sidste kamp mod Brøndby – et point der gav aarhusianerne bronze:

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P