Premier League

Liverpool kan ikke tabe og United spiller altid hjemme: Sjove facts om første PL-runde

Se nogle af de mest bemærkelsesværdige facts og statistikker om Premier Leagues første runde.

Facts om Premier Leagues første runde.
Foto: Phil Noble/Reuters/Ritzau Scanpix

Manchester United spiller på hjemmebane i den første runde af Premier League nok en gang, og Chelsea har umiddelbart trukket en skrækmodstander i Liverpool.

Den 11. august begynder Premier League-sæsonen 2023/24, og som en tidlig opvarmning kan du her læse om nogle lettere besynderlige facts om den første runde af den bedste engelske række.

Blandt andet at Liverpool er en modstander, som man helst vil undgå.

1. De regerende mestre tager hul på Premier League mod en oprykker for første gang siden 2020 (Burnley – Manchester City).

2. Senest en regerende engelsk mester spillede på udebane mod en oprykker i første runde var i 2016. Her tabte Leicester med 2-1 mod Hull.

3. Pep Guardiola har kun slået én klub flere gange end Burnley som manager på topniveau. Han har således slået Arsenal 20 gange, mens det er blevet til 15 sejre og en uafgjort i 16 kampe mod Burnley.

4. Vincent Kompany bliver den blot tredje i historien til at få sin Premier League-debut som manager mod Pep Guardiola. Mark Hudson og Unai Emery er de to andre – begge tabte.

5. Manchester United spiller på hjemmebane i sin første kamp i en ny Premier League-sæson for syvende gang i streg – det er en længere stime end samtlige af de øvrige Premier League-klubber lige nu.

6. Liverpool har ikke tabt en åbningskamp i Premier League i de seneste 10 sæsoner. Her er det blevet til otte sejre og to uafgjorte. De møder Chelsea på Stamford Bridge.

7. Lutons kamp mod Brighton er deres første i Premier League nogensinde. De bliver dermed klub nummer 51 til at have spillet i Premier League.

8. Mohamed Salah har scoret i samtlige af sine åbningskampe i Premier League i Liverpool – seks sæsoner i streg.

Kilde: Opta

Kampprogrammet er her: Sådan ser første runde af Premier League 2023/24 ud

Nedenfor kan du se nogle af de bedste mål fra Premier League i den forgangne sæson

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P