Dansk Fodbold

FCN-profil var i hopla, da det danske U21-landshold sejrede i Litauen

FC Nordsjællands Mads Kristian Hansen spillede en afgørende rolle, da det danske U21-landshold fredag sejrede ude mod Litauen.

Det danske U21-landshold, Mads Kristian Hansen, Mathias Kvistgaarden.

Det danske U21-landshold varmede fredag aften op for A-landsholdet.

Her tog morgendagens stjerner hul på EM-kvalifikationen med et opgør ude mod Litauen. Et opgør, som meget gerne skulle vindes, hvis man vil gøre sig forhåbninger om at komme med til slutrunden.

Og en sejr fik man da også – 1-2. Men nok ikke i helt så overbevisende stil, som man kunne have håbet på.

Godt nok kom Danmark godt fra land, og allerede i det 11. minut stod der 0-2 til danskerne.

0-2-føringen kunne særligt til tilskrives FC Nordsjællands 20-årige Mads Kristian Hansen, som ved det første mål stod bag en flot assist, da Maurits Kjærgaard scorede sit fjerde mål for U21-landsholdet til 0-1.

Allerede to minutter senere var FCN-danskeren så selv at målscorerens rolle, da han med en flot afslutning fik krøllet bolden op i det lange hjørne fra kanten af feltet.

Til trods for dansk dominans og en kamp i fuld kontrol, blev Litauen hurtigt lukket ind i kampen igen.

I det 19. minut var Armandas Kucys således fuldstændig umarkeret på et hjørnespark, og så stod der pludseligt 1-2.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Anden halvleg var ikke særlig gammel, da de danske drenges opgave blev gjort markant lettere.

Her fik Natanas Zebrauskas nemlig sit andet gule kort efter at have nedlagt Brøndby IF’s Mathias Kvistgaarden, og så måtte hjemmeholdets back ellers tidligt i bad.

De to spillere havde kampen igennem flere dueller, og Kvistgaarden kan i høj grad tilskrives æren for, at Danmark spillede det meste af anden halvleg med en mand i overtal.

Intet nyt fra DBU – UEFA bekræfter: To danskere sorteret fra

Overtallet til trods, blev det aldrig til flere mål for danskerne, som altså ender med at vinde 1-2.

Dermed fik det danske U21-landshold, i hvert fald pointmæssigt, den bedst mulige start med en sejr og tre point.

Næste kamp for de danske talenter er på tirsdag, hvor man tager imod Wales på hjemmebanen i Vejle.

Nedenfor kan du se, hvordan U21-landstræner Steffen Højer valgte at stille fra start