International Fodbold

Hvor meget tjener Messi i Inter Miami?

FC Barcelona havde ikke råd, og Lionel Messi takkede selv pænt nej til saudiarabiske Al-Hilal - men hvor meget tjener Messi i Inter Miami?

Hvor meget tjener Messi i Inter Miami?
Foto: Hannah Mckay/Reuters/Ritzau Scanpix
Vær opmærksom på, at dette er en rygtehistorie

Hvor meget tjener Lionel Messi i Inter Miami?

Det var ikke kun Inter Miami, der kæmpede for at hente Lionel Messi til klubben denne sommer – også FC Barcelona og saudiarabiske Al-Hilal var med i kampen.

I sidste ende blev det dog den amerikanske MLS-klub, som løb med Messis underskrift.

De mange rygtehistorier op til skiftet malede et klart billede af, at selvom økonomien tilsyneladende ikke har været altafgørende for Messi, så har udsigten til en flot løn stadig spillet en rolle.

Således gik meldingerne på, at Lionel Messi har afvist op mod svimlende 400 millioner euro årligt – svarende til tre milliarder kroner – fra Al-Hilal. Det var spanske Sport, der skrev det. Andre har berettet om op mod 500 millioner euro om året.

I den modsatte ende af skalaen finder vi FC Barcelona, der altså ikke har formået at strikke et tilstrækkeligt lukrativt tilbud sammen til Messi, som samtidig ikke ville have været et problem for Barca i forhold til Financial Fair Play-reglerne for den catalanske storklub.

Efter PSG-exit – Messi takker én ‘smuk person’

Et sted imellem de to klubber finder vi så Inter Miami.

Men hvor meget tjener Messi så i Inter Miami?

Det har været sparsomt med informationer om Lionel Messis løn i Miami-klubben, men flere forskellige medier har dog bidraget til at male et billede af, hvor vi befinder os henne på lønskalaen.

Flere steder bliver der berettet om, at Lionel Messi får omkring 50 millioner euro – svarende til 375 millioner kroner – om året i Inter Miami.

Ifølge mediet The Athletic, kan Messi dog formentlig se frem til en noget højere løn end ‘blot’ 50 millioner euro om året i Inter Miami.

Således skulle aftalen også indeholde et samarbejde med blandt andre Apple og Adidas, og ifølge Transfermarkt har argentinske medier berettet om, at Messis egentlige løn ender derfor i stedet på 100 millioner euro om året i Inter Miami. Det svarer til 750 millioner kroner.

Apple TV+ har for nyligt annonceret en minidokumentarserie om Lionel Messi, mens Adidas er sponsor for både MLS og Lionel Messi.

Adidas skrev for nyligt under på en ny aftale af seks års varighed med MLS til en værdi af 830 millioner dollars. Det svarer til 5,8 milliarder kroner. Messi har i forvejen underskrevet en såkaldt ‘lifetime’-aftale med Adidas.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Holder beretningerne stik, og Messis løn ender på 100 millioner euro i sin nye klub, vil han blive den bedst betalte spiller i MLS’ historie. Det er dog stadig en markant lavere løn, end hvad han kunne have fået i Al-Hilal.

Her vil han overgå David Beckhams løn fra tilbage i 2007. David Beckham er i øvrigt medejer af Inter Miami.

Den bedst betalte spiller i MLS foruden Lionel Messi er Xherdan Shaqiri, som får 8,15 millioner dollars om året. Det svarer til 57 millioner kroner.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P