1 min læsningÆresdivisionen forbyder kunstgræs: Fire klubber må føje sig

Fra og med 2025-26 er det ikke længere tilladt for hollandske klubber i den bedste række at spille på kunstgræs.

1 min læsning
I den hollandske Æresdivision har de nu besluttet at forbyde klubberne at spille på det omdiskuterede kunstrgæs. Kun naturligt græs og hybridbaner må bruges fra 2025-26.
Foto: Rune Mathisen

Almelo-klubben Heracles startede en trend i 2003, men trenden bliver der nu sat en brat stopper for.

Det hollandske svar på den danske Divisionsforening, Eredivisie CV, bestemte mandag, at klubberne i landets bedste række, Æresdivisionen, fra og med 2025-26-sæsonen skal spille på enten naturligt græs eller på en hybrid-græsbane.

Alle 18 klubber i Æresdivisionen stemte for forbuddet, der dermed blev enstemmigt vedtaget.

Dermed vil det ikke længere være tilladt at spille kampe i Æresdivisionen på kunstgræs – en mulighed fire af de nuværende 18 klubber ellers benytter sig af. Det skriver hollandske NOS.

Fire af denne sæsons fem dårligste hold i Æresdivisionen, nemlig Cambuur, FC Emmen, FC Volendam og Excelsior, har alle spillet på kunstgræs i denne sæson.

Ifølge Algemeen Dagblad er der for de tre første klubbers vedkommende allerede planer om at skifte til naturligt græs, mens Excelsior i næste sæson flytter ind på sit nye stadion med naturligt græs.

Cambuur rykker med sikkerhed ned i den næstbedste række, mens FC Emmen tirsdag aften spiller den første af to opgør mod nummer tre fra 1. Division, Almere, om én plads i næste sæsons Æresdivision.

Heracles vender som vindere af den hollandske 1. Division tilbage til Æresdivisionen næste sæson, men oprykkerne har altså ikke haft noget at skulle sige i forhold til det kommende forbud, da de ikke var at finde i Æresdivisionen, da de 18 klubber stemte.

Klubber som Sparta Rotterdam, ADO Den Haag, PEC Zwolle og Roda har alle tidligere spillet på kunstgræs, men alle fire klubber er gået væk fra det kunstige underlag.

Timeline

Popular

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P