International Fodbold

Brasilien indsender klage til FIFA efter racismesag ved U20-VM

Det brasilianske fodboldforbund har sendt en sag om racisme ind til FIFA, efter det fandt sted i kølvandet på en kamp ved U20-VM.

Racisme, Brasilien, Robert Renan, U20-VM.
Foto: Luis Robayo/AFP/Ritzau Scanpix

Det brasilianske fodboldforbund oplyste onsdag, at man har sendt en sag om racisme ind til FIFA.

Det skriver ESPN.

Sagen omhandler forsvarsspilleren Robert Renan, som var offer for racisme efter en kamp ved U20-VM.

Her skulle han have modtaget racistiske tilråb, da han efter slutfløjt forlod banen på Ciudad de la Plata i Argentina. Brasilien slog Tunesien med 4-1 i ottendedelsfinalerne.

Robert Renan, som fik rødt kort i det 45. minut, var sidenhen offer for racisme gennem de sociale medier, og efter kampen delte han screenshots af de racistiske beskeder, som var blevet sendt til ham.

– Profilerne (de ractisiske, red.) er allerede blevet gemt af det brasilianske fodboldforbund, og vil nu blive sendt til de lokale domstole og FIFA med en anmodning om straf.

– Det brasilianske fodboldforbund fordømmer på det kraftigste enhver form for diskrimination i fodbold, og vil ikke længere tolerere den slags i sports, udtaler fodboldforbundet.

Ny Forbes-liste: Real Madrid mest værdifulde klub i verden – seks fra PL i top 10

Det brasilianske fodboldforbund tilføjer desuden, at man er den første organisation i fodboldens verden, hvor det nu er muligt at sanktionere mod klubber i tilfælde af racisme.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P