Mål og Highlights: FCK kan lugte guldet efter sejr i Viborg – kan blive mestre senere mandag

F.C. København sejrede mandag med 1-2 ude mod Viborg FF, og står nu selv med matchbolden forud for sidste runde af Superligaen - de kan endda blive mestre allerede senere mandag.

Viborg FF-F.C. København, Superliga FCK-Viborg.

F.C. København står med skæbnen i egne hænder forud for den sidste runde af Superligaen.

Således blev det til en 1-2-sejr for FCK, da de mandag gæstede Viborg FF.

Resultatet betyder samtidig, at Viborg nu ikke længere kan nå guldet – det havde krævet en sejr for hjemmeholdet.

Kampen var ikke mere end et kvarter gammelt, før F.C. København fik bragt sig i front. Her var det Jordan Larsson, der med en velplaceret afslutning bragte gæsterne på sejrskurs.

Efter lidt mere end en halv times spil blev det også til 0-2 for FCK.

Det gik dog ikke helt udramatisk for sig, da Diogo Goncalves i første omgang brændte straffesparket, inden han kom først over riposten og fik bolden i mål.

Efter pausen og nede med 0-2 skulle Viborg jagte et resultat.

Jagten gav pote efter en times spil, hvor det denne gang var hjemmeholdets tur til at forsøge sig fra 11-meterpletten.

Jakob Bonde Jensen tog sig straffesparket, og selvom Kamil Grabara gik til den rigtige side og fik fingrene på, endte bolden stadig inde i netmaskerne.

Jagten på et resultat fortsatte efterfølgende for Viborg, men efter cirka 70 minutter måtte begge hold tage sig en pause.

Det skyldes, at en tilskuer på stadion fik et ildebefindende, som krævede behandling. Tilskueren har ikke haft hjertestop, og nogle minutter senere blev kampen genoptaget.

I det 83. minut blev pointjagten besværliggjort en hel del for Viborg, da Ibrahim Said modtog sit andet gule kort.

En mand i undertal lykkedes det ikke Viborg at få udlignet, og FCK har dermed kurs mod mesterskabet.

Faktisk kan F.C. København blive danske mestre allerede mandag, hvis Brøndby slår FC Nordsjælland. De to klubber mødes klokken 18.00.

Uafgjort mellem Brøndby og FC Nordsjælland vil ikke matematisk gøre FCK til mestre, men det er meget tæt på. I det tilfælde vil FCK have tre point ned til Farum-klubben forud for sidste runde af Superligaen, samtidig med en målscore, der er +7 bedre.

Andreas Cornelius gjorde comeback efter sin skade, da han blev skiftet ind i det 72. minut.