2 min læsningNy administrerende direktør på plads i DBU

Det bliver Erik Brøgger Rasmussen, der bliver ny mand på posten som administrerende direktør i DBU.

2 min læsning
Foto: Udenrigsministeriet

Efter mere end tre år som administrerende direktør i DBU, stopper Jakob Jensen.

Nu har Dansk Fodbold Union fundet hans afløser.

Det bliver nemlig Erik Brøgger Rasmussen, der kommer fra et job som FN-ambassadør i Genève og en karriere i den danske Udenrigsministerium.

54-årige Erik Brøgger Rasmussen er valgt ud fra et ansøgerfelt på mere end 70 ansøgere.

Den 54-årige sønderjyde skal videreføre DBU’s strategi ‘Samle & Begejstre’ samt arbejde med den fortsatte udvikling af dansk fodbold.

– Fodbold har en magisk kraft og energi, som jeg glæder mig til at arbejde med. Fodbold kan samle tusindvis af danskere på stadion til landskampe og klubkampe, og oplever i disse år kolossal interesse fra danskerne. Men fodbold kan også samle tusindvis af børn til træning, stævner og kampe med glæde, venskaber og fællesskaber.

Formand jubler over ny direktør: DBU står historisk stærkt

– Og så har fodbold en vigtig rolle for motion og folkesundhed samt for at bidrage til integration og øget forståelse for diversitet. Jeg glæder mig til at bidrage til fortsat udvikling af dansk fodbold i tæt samarbejde med både medarbejdere, bestyrelse og de mange klubber og frivillige, som knokler og brænder for dansk fodbold, siger Erik Brøgger Rasmussen.

Erik Brøgger Rasmussen er uddannet cand. polit fra Københavns Universitet og har før sit nuværende job hos FN været direktør for organisation og borgerservice i det danske Udenrigsministerium.

Tidligere har han også arbejdet på de danske ambassader i blandt andet Polen, Zimbabwe og Ghana. Blandt andet var han fungerende ambassadør i Polen og således officiel dansk repræsentant under Herre-EM-slutrunden i landet i 2012.

Jakob Jensen træder af som administrerende direktør i DBU

Erik Brøgger Rasmussen tiltræder først i rollen som administrerende direktør i DBU den 1. oktober, hvor han altså afløser Jakob Jensen, der 1. juni tiltræder som ny departementschef i Børne- og Undervisningsministeriet.

I den mellemliggende periode vil det være DBU’s nuværende vicedirektør, Kenneth Reeh, der varetager opgaverne som konstitueret administrerende direktør.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer