2 min læsningJens Stage glæder sig over overlevelse men: Det blev aldrig rigtig spændende

Jens Stage og Werder Bremen spiller også i næste sæson Bundesligaen, efter de i weekenden fik et enkelt point mod FC Köln.

2 min læsning
Werder Bremen-danskeren Jens Stage glæder sig over, at overlevelsen i Bundesligaen er endeguldigt sikret.
Foto: Thilo Schmuelgen/Reuters/Ritzau Scanpix

Med et enkelt point mod FC Köln hjemme på Weserstadion lørdag blev overlevelsen en matematisk sikkerhed.

Nyoprykkede Werder Bremen kan gå ind til sæsonens sidste kamp lørdag mod Union Berlin velvidende, at de også i næste sæson vil være at finde i Bundesligaen.

Selvom Werder Bremen af flere omgange har flirtet en smule med nedrykningsstregen, så har de på intet tidspunkt været under den 12. plads, som de også nu indtager.

For Jens Stage, der i sin debutsæson i Tyskland har spillet samtlige ligakampe med undtagelse af én, har nedrykningen dog aldrig for alvor været tæt på.

– Vi har hele tiden ligget i en tilpas afstand fra stregen til, at det er blevet rigtig spændende, men som sæson [-afslutningen] kommer tættere på, så kan man godt mærke, at det strammer til, siger Stage til Viaplay.

Den tyske traditionsklub vandt det tyske mesterskab tilbage i 2004, og efter flere anden- og tredjepladser i de efterfølgende seks år, begyndte det fra starten af sidste årti at gå alvorligt ned ad bakke for klubben fra den tyske Hansestad.

Se videoen: Jens Stage brager første Bundesliga-mål op i nettaget

Det kulminerede negativt i forrige sæson, hvor en 17. plads betød nedrykning til 2. Bundesligaen for første gang siden 1979-80-sæsonen og for bare anden gang siden anden verdenskrig.

En direkte oprykning i sidste sæson bliver nu efterfulgt af en ny sæson i den fornemste række, men undervejs har Die Werderaner og deres danske midtbanemand kunnet mærke nedrykningsspøgelset presse sig på.

– Uden at jeg vil sige, at vi har været super presset eller super tæt på at rykke ned, så giver det bare et pres, at det stadig er en mulighed. Jeg ved godt, at alt skulle være gået galt i de sidste runder, for at vi var endt dernede.

– Alligevel er det, at det nu definitivt også hedder Bundesliga næste år, det er rart, og det synes jeg, man kunne mærke på hele byen, på fansene og spillerne i weekenden, så det var rart at få det ene vigtige point (mod FC Köln, red.), lyder det fra Stage.

Lørdagens kamp mod Frederik Rønnow og Union Berlin bliver desværre ikke et danskeropgør, da Jens Stage må sidde ude med en karantæne og dermed misser sæsonens bare anden bundesligakamp.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer