2 min læsningSviatchenko om debut efter visumproblemer og trafikuheld: Fantastisk forløsende

Erik Sviatchenko fik langt om længe debut for Houston Dynamo, da han natten til onsdag dansk tid var med i klubbens 4-0-sejr.

2 min læsning
May 23, 2023; Houston, TX, USA; Houston Dynamo FC defender Erik Sviatchenko (28) controls the ball during the first half against the Minnesota United FC at Shell Enegry Stadium. Mandatory Credit: Maria Lysaker-USA TODAY Sports

61 dage skulle der går, før Erik Sviatchenko fik debut.

Den 31-årige dansker skiftede sidst i marts til amerikanske Houston Dynamo, men først natten til onsdag dansk tid debuterede han for den texanske klub.

Det lange indløb har der været flere årsager til, og blandt andet har den tredobbelte danmarksmester været involveret i et trafikuheld ‘over there’.

– Det har været en lang og sej kamp for at komme dertil, og jeg skal ærligt sige, det ikke er gået helt, som jeg havde planlagt. Der har været mange uforudsete ting.

– Først med at få tildelt visum, der tog fem uger. Efter tre uger blev jeg tilmed ramt af en lægskade, som gjorde, jeg blev nødt til at holde pause. Efterfølgende var jeg impliceret i et trafikuheld, hvor jeg blev kørt ind i bagfra. Min bil blev totaltskadet, og jeg skulle gennem en uges hjernerystelsesprotokol, da de er ret opmærksomme på den slags herovre, forklarer Erik Sviatchenko til sin nu tidligere klub FC Midtjylland.

Sviatchenko debuterede med anførerbind og sejr

Sviatchenkos debut kom i kampen mod Minnesota United, som blev sendt tilbage mod det nordligere USA med en 4-0-sæk i bagagen.

Selvom den erfarne forsvarsspiller har prøvet lidt af hvert i sin karriere, så er han ikke bleg for at indrømme, at den starten i USA har været udfordrende.

– Der har været mange ting, og det har været en stor omvæltning at gå igennem altsammen uden min familie, som fortsat er i Danmark. Jeg er rutineret og har prøvet meget, men det har været helt sikkert været en omvæltning.

– Meget er gået den forkerte vej, og derfor var det en fantastisk forløsning at kunne træde ind på stadion i går og bare spille fodbold. Nu ser jeg frem til at komme ind i et forløb, hvor jeg spiller kampe fast, lyder det fra Erik Sviatchenko.

Sviatchenko kan få debut i MLS på søndag, hvor Houston i et rent texansk opgør tager imod Austin hjemme på Shelle Energy Stadium.

Houston Dynamo er efter sæsonens første 12 kampe nummer 10 i MLS’s vestlige konference, og så er de altså videre til til kvartfinalen i US Open Cuppen, hvor de den 6. juni møder Chicago Fire.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer