2 min læsningKöln-træner kan sende mesterskab til Dortmund: Det driver os

Når Bayern München lørdag gæster FC Köln vil alt andet end en sejr sender det tyske mesterskab til Dortmund.

2 min læsning
FC Köln cheftræner Steffen Baumgartner har aldrig slået Bayern München, men gør han det lørdag, sender han mesterskabet til Dortmund.
Foto: Benjamin Westhoff/Reuters/Ritzau Scanpix

Han har forsøgt seks gange, men endnu er det aldrig lykkes.

FC Köln-cheftræner, Steffen Baumgart, har aldrig slået Bayern München, og selvom en Köln-sejr i lørdagens opgør derfor vil være historisk, så kan det også blive historisk på af en anden og markant større måde.

Bayern München er forud for sidste spillerunde i Bundesligaen to point efter Borussia Dortmund i toppen, og et pointtab i domkirkebyen Köln, uanset om det er et nederlag eller en uafgjort, vil derfor sende mesterskabet ud af Bayern for første gang i 11 sæsoner.

Det er dog den mere personlige statistik, end det er mesterskabsafgørelsen, der driver Köln-cheftræner Steffen Baumgart.

– Vi har ingen forpligtelse (til at vinde for Dortmund, red.). Vi vil spille en stor kamp og vinde. Som træner har jeg aldrig vundet mod Bayern. Det er det, der driver os, forklarer Baumgart til Sport Bild.

Hvis Bayern München skulle ende med at slå Köln, mens Dortmund ikke får fuldt udbytte af deres hjemmekamp mod Bo Svensson og Mainz, så ender mesterskabet – som vanligt – i München.

– Hvis [Bayern München] i sidste ende får mesterskabstrofæet hos os, så har de fortjent det, lyder det fra Baumgart.

Den 51-årige tysker har mødt Bayern München tre gange som træner for SC Paderborn og tre gange som træner for FC Köln. Selvom det aldrig er blevet til sejr, så fik Baumgart og Köln faktisk 1-1 med fra sæsonens første møde med de sydtyske giganter tilbage i januar.

Mens både Mainz og FC Köln altså kan komme til at spille enorme roller i afgørelsen af det tyske mesterskab, så har de to klubber vesttyske klubber ikke selv det mindste at spille om.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer