3 min læsningLuton-boss griner af drillerier: Håland skal ind ad en anden lorteindgang!

Championship-klubben Luton Town er blot én sejr fra Premier League, og det har skabt fokus på klubbens stadion, der mildest talt ikke vil ligne de øvrige stadioner i Premier League.

3 min læsning
Luton ejer griner af drillerierne vedrørerende klubbens stadion og siger at Haaland skal ind af en anden lorteindgang.
Foto: Ritzau/Scanpix

Når Luton lørdag møder Coventry på Wembley, er der én billet til Premier League på højkant.

Luton er små favoritter til opgøret, og skulle det ende med oprykning, får Premier League i Kenilworth Road et stadion med plads til bare 10.356 tilskuere.

Det har ført til mere end bare et par hånlige beskeder om det 118 år gamle stadion på sociale medier, hvor særligt det faktum, at Erling Håland og Manchester City vil slå vejen forbi det ydmyge stadion, har skabt stor morskab.

Hos Luton selv bekymrer de sig ikke over de beskedne faciliteter – tværtimod.

– Vi er måske nødt til at give vores indgang en klat maling og et nyt skilt, men lad os nu omfavne det. Det irriterer mig men får mig også til at grine, når man på sociale medier læser om, hvordan vores indgang til udebanefans går igennem haver, siger Luton CEO Gary Sweet til Sun Sport.

– Sådan har det været siden anden verdenskrig, så hvorfor fremhæves det nu, bare fordi vi måske rykker op i Premier League?

– Håland skal ikke gå igennem den indgang. Han kommer til at gå igennem den anden lorteindgang, vi har. Det er det, vi har folkens, så omfavn det, lyder opfordringen fra Sweet.

Selvom Kenilworth Road vil blive det mindste stadion i Premier League, såfremt Luton rykker op, så er der faktisk kun plads til cirka 1000 tilskuere mere på Bournemouths stadion Dean Court, mens der på Brentford Communty Stadium og Craven Cottage, der er hjemsted for Brentford og Fulham, er plads til henholdsvis 17.250 og 22.384 tilskuere.

Spørger man Gary Sweet, så bør både de konkurrerende klubber, spillere og fans dog se positivt på den mulige stadion-tilføjelse i Premier League.

– Folk driller os med vores hjemmebane, men det generer os ikke. Vi er tykhudede, og så viser det måske lidt frygt fra de andre hold. Vores stadion vil være et aktiv for Premier League. Det her er rigtig og autentisk fodbold. Det er historie og tradition lige her.

Mål og Highlights: Luton i playoff-finale på Wembley efter sejr over Sunderland

– Det her er ikke en steril atmosfærebowle af et stadion, hvor der ikke sker meget. Det her er livligt, det er følelser, hvide knoer, det er tårer og glæde. Det her stadion er en kedel. Hvis ikke man kan omfavne det, så kan man ikke lide fodbold, lyder det fra Gary Sweet.

Mens Dean Court i denne sæson er det mindste stadion i Premier League målt på tilskuerkapacitet, så er Manchester Uniteds Old Trafford det største med plads til 74.310 tilskuere. I gennemsnit kan de 20 nuværende Premier League-stadioner rumme 40.721 tilskuere.

Luton er på papiret udehold, når de lørdag klokken 17:45 møder Coventry på Wembley. Kampen kan ses på TV3 Max.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer