Snæver Ajax-sejr i genoptaget skandaleopgør

Ajax vandt tirsdag eftermiddag lørdagens udskudte opgør mod Groningen.

Ajax vandt den genoptagede skandalekamp på udebane mod Groningen med 2-3.

Der var ingen tilskuere til stede, da allerede nedrykkede Groningen tirsdag eftermiddag tog imod Ajax i den hollandske Æresdivision.

Som følge af tilskueruroligheder på Euroborg Stadion i Groningen blev lørdagens kamp fløjtet af allerede efter ni minutters spil, og tirsdag blev kampen så genoptaget uden tilskuere.

Allerede tidligere på sæsonen blev det fastslået, at Groningen ville tage en af de to sikre billetter ud af Æresdivisionen, og selvom de ydede fin modstand tirsdag, så blev det alligevel til et 2-3-nederlag til de detroniserede mestre fra Ajax.

Dusan Tadic bragte tidligt i kampen udeholdet foran 0-1, men Groningen, med anfører Mads Bech Sørensen på banene fra start, slog tilbage kort før pausen, da tyske Florian Kruger udlignede til 1-1.

Mål af Brian Brobbey og Jurrien Timber gav Ajax en 1-3-føring i anden halvleg, inden Laros Duarte kort før tid fik reduceret til slutresultatet 2-3.

Der resterer nu to kampe for begge mandskaber, og mens Groningen kun spiller for at holde Cambuur under sig på ligaens sidsteplads, så var tirsdagens tre point anderledes vigtige for Ajax.

Feyenoord er hollandske mestre for anden gang i dette årtusinde

Godt nok er guldet for længst gået til Feyenoord, og også andepladsen, der giver kvalifikation til Champions League, ser ud til at være væk, da PSV med to kampe igen har et hul på fem point ned til de Amsterdam-klubben.

Forud for tirsdagens kamp var Ajax dog ét point efter AZ i kampen om den Europa League-givende tredjeplads. Den plads har Ajax nu overtaget, mens Alkmaar indtager den fjerdeplads, der giver adgang til Conference League.

Den oprindelige kamp lørdag blev afbrudt allerede efter ni minutters spil, da utilfredse Groningen-fans kastede røgbomber på banen og efterfølgende også invaderede banen.