International Fodbold

Solbakken forlænger som norsk landstræner

Ståle Solbakken kommer også de næste mange år til at stå i spidsen for det norske fodboldlandshold.

Deb tidligere AaB- og F.C: København spiller, Ståle Solbakken, har forlænget sin aftale som norsk landstræner til 2026.
Foto: Jon Nazca/Reuters/Ritzau Scanpix

Ståle Solbakken har forlænget sin kontrakt med det norske fodboldforbund.

Kontraktlængden afhænger af resultaterne, og enten kan den løbe til 0g med 2025 eller til sommeren 2026.

Som udgangspunkt er der udløb på kontrakten 31. december 2025, men hvis Norge formår at kvalificere sig til VM i 2026, forlænges kontrakten til efter slutrunden.

– Jeg er taknemmelig for tilliden og for, at NFF (Norges Fodboldforbund, red.) ønsker at forlænge kontrakten. Jeg føler, vi er på rette vej i udviklingen af holdet, spillerne og støtteapparatet.

– Min periode startede med en rodet VM-kvalifikation med covid, hjemmekampe på udebane og Qatar-problematik. Vi så bedre præstationer i Nations League og gode præstationer i EM-kvalifikationen nu her i marts, hvor vi desværre ikke fik som fortjent i form af point, lyder det fra Solbakken.

Solbakken henviser til kampene i marts, hvor Norge tabte 3-0 til Spanien og siden kun fik 1-1 mod Georgien, og da Skotland samtidig slog både Cypern og Spanien, begynder EM-kvalifikationen allerede efter to runder at se vanskelig ud for Norge, der er i en af de syv grupper med fem hold.

Ødegaard lykkelig for Solbakken-forlængelse: Vi har stor tro på projektet

Ståle Solbakken har efter 24 kampe i spidsen for Norge trukket sig sejrrigt fra halvdelen af kampene, mens han har tabt seks og ligeledes spillet seks kampe uafgjort.

Selv var den tidligere F.C. København-manager ikke i tvivl om forlængelsen.

– Alt i alt har vi haft en jævn fremgang hele vejen, og det potentiale jeg ser i både spillere og støtteapparat gør, at jeg har lyst til at være med til at udvikle norsk fodbold yderligere. Derfor har jeg nu forlænget aftalen med NFF, lyder det fra Solbakken.

Ståle Solbakken tiltrådte som norsk landstræner i december 2020. Han lagde ud med VM-kvalifikationen frem mod slutrunden i Qatar 2022, og her måtte Norge se sig slået af Holland og Tyrkiet i kampen om at komme med til verdensmesterskaberne.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P