Europæisk Fodbold

Flere Toulouse-spillere nægtede at spille i regnbuefarver: Handler om respekt

Flere spillere i franske Toulouse nægtede søndag at være en del af en antihomofobisk kampagne, og spillede derfor ikke i kampen mod Nantes.

Toulouse-spillere nægtede at spille med regnbuefarvede rygnumre.
Foto: Nicolas Tucat/AFP/Ritzau Scanpix

De ville ganske enkelt ikke spille.

Toulouse måtte søndag se bort fra flere spillere, som grundet en kampagne mod homofobi ikke var en del af kamptruppen mod Nantes.

Det oplyser Toulouse i en pressemeddelelse.

– Nogle af spillerne fra vores hold har udtryk et ønske om, at deres image ikke skal kædes sammen med regnbueflaget, som repræsenterer LGBT-bevægelsen, skrev den franske Ligue 1-klub søndag og fortsatte:

– Med respekt for spillernes individuelle valg – og efter adskillige samtaler – har Toulouse besluttet sig for ikke at inkludere disse spillere i dagens kamp.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Kampagnen gik blandt andet ud på, at alle klubberne i Ligue 1 skulle spille med regnbuefarvede spillernumre.

– Jeg har besluttet mig for ikke at tage del i dagens (søndag, red.) kamp.

– Først og fremmest vil jeg gerne understrege, at jeg anerkender alle individer, uanset hvilke personlige preferencer, køn, religion eller baggrund, de kommer fra. Det er et princip, som jeg ikke kan understrege nok.

– Respekt er en værdi, som jeg værdsætter meget højt. Det gør sig også gældende for andre, men det handler også om respekten for mine egne personlige holdninger. Derfor tror jeg ikke, at jeg er den mest velegnede person til at tage del i denne kampagne, skrev den marokkanske Toulouse-spiller Zakaria Aboukhlal på Twitter.

Ligue 1 afsløring: PSG leverede underskud på 2,7 milliarder kroner sidste sæson

Kampen mellem Toulouse og Nantes endte 0-0, og ifølge Daily Mail valgte hele fem spillere ikke at deltage i opgøret på grund af kampagnen.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P