3 min læsningFCN-chef om AGF: Sådan bryder vi dem ned

Aarhus byder på topbrag søndag, hvor Superligaens førerhold, FC Nordsjælland, møder hjemmeholdet fra AGF. FCN-cheftræner, Johannes Hoff Thorup, har planen klar til at stække AGF.

3 min læsning
Johannes Hoff Thorup har planen til at slå AGF klar.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix.

Der skal en del til for at score mod AGF denne sæson.

Det har de fleste superligahold oplevet og også søndagens modstandere fra FC Nordsjælland.

Alligevel mener cheftræner Johannes Hoff Thorup, at han har en plan klar, der kan nedbryde den solide AGF-defensiv.

– Vi skal gøre meget af det, som vi gjorde sidst, vi mødte dem. Vi skal være meget bevægelige og forsøge at komme ind bag deres bagkæde, lige så snart muligheden byder sig, siger FC Nordsjællands cheftræner til klubbens hjemmeside og fortsætter:

– Og så skal vi forsøge at presse dem højt og vinde bolden tidligt, så vi kan fange dem lidt ude af balance. Det er to nøgleområder, vi kommer til at fokusere på.

Aarhus tror på medaljer – AGF melder udsolgt til sæsonens sidste kamp

Fire point adskiller AGF og FC Nordsjælland i den uhyre tætte mesterskabskamp, der byder på hele fire hold tæt på hinanden i stillingen, efter AGF har overhalet Viborg FF og banet sig vej op til tredjepladsen. Aarhusianeres styrke er også blevet bemærket i Farum.

– AGF har fundet en meget tydelig stil, som virker rigtig godt for dem. Og den ændrer de ikke så meget i. De er meget komfortable, når de forsvarer. Men de er også blevet noget bedre med bolden, så de har virkelig rykket sig. Der er ingen tvivl om, at det bliver en rigtig svær kamp for os. Men vi føler, at vi står godt rustet og vil selvfølgelig gøre alt for at få de tre point, siger Johannes Hoff Thorup.

Nordsjællænderne kommer til Aarhus med en god portion selvtillid, da det i seneste runde lykkedes at slå F.C. København og generobre førstepladsen i Superligaen. Alligevel mener Hoff Thorup ikke, at FC Nordsjælland kan overføre planen fra den succesrige FCK-kamp.

– Det er to helt forskellige type modstandere, og derfor kan vi heller ikke nødvendigvis videreføre de ting, der fungerede godt mod FCK én til én. AGF vil ofte tage tempoet lidt ud af kampene, mens FCK forsøger at sætte tempo så meget som muligt. Så det gav også en livlig fodboldkamp, siger FCN-træneren og fortsætter:

– Kampen mod AGF kan blive noget mere taktisk på nogle områder. Derfor skal vi være gode til at kunne sætte tempo i spillet med nogle gode bevægelser – og helst rigtig mange af dem.

Prognose: Superligaens tilskuerrekord bliver slået på Ceres Park i Aarhus søndag

Topopgøret mellem AGF og FC Nordsjælland på Ceres Park spilles på søndag klokken 18.00. Du kan se kampen på 6’eren og Discovery+.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer