2 min læsningSupercomputer har talt: Disse klubber rykker ned fra Premier League

Analysemediet Opta har en såkaldt supercomputer. Den er blevet sat til at regne på, hvilke klubber der rykker ned fra Premier League. Her er de.

2 min læsning
Premier League logo

97,6 procent chance for nedrykning.

Det er så stor chancen er for, at Southampton må tage turen ned i Championship, når denne sæson er ovre. I hvert fald ifølge mediet Optas supercomputer.

Computeren regner den procentmæssige chance for nedrykning ud i en kalkyle, hvor den tager flere ting i betragtning. Det kan være modstandere, skader og karantæner.

Efter midtugens kampen, satte Opta computeren til at regne på sagerne, og om noget havde ændret sig siden sidste weekends kampe – og det var der.

Southampton er den klare favorit til at rykke ned med hele 97,6 procent chance for det. Inden deres kamp torsdag mod Bournemouth var deres procentmæssige chance på 91,5. Men et nederlag til Phillip Billing og co. blev dyrt, og nedrykningsspøgelset stirrer dem nu direkte i øjnene.

Everton var det hold, der, ifølge Opta, havde den klart værste runde. Ikke nok med, at de tabte 1-4 hjemme til Newcastle, så betød andre resultater i ligaen, at de gik fra 55,8 procent til 74 procent chance for nedrykning på blot en enkelt runde. Dermed spås de også til nedrykning

Medie: Loyal Liverpool-mand på vej til Premier League-rival

Leeds er det sidste hold, der må tage turen en række ned, hvis supercomputeren får ret. I hvert fald betød det uafgjorte resultat mod Leicester, at de gik fra 37,7 procent til 46,7 procent chance for nedrykning.

Nottingham Forest fik en overraskende sejr over Brighton på hele 3-1 onsdag aften. Den sejr gjorde, at de gik 79,2 procent 46,3 procent chance for nedrykning. Sejren kan vise sig at være livsgivende, da Opta vurderer, at de nu har 0,4 procent større chance for at overleve end Leeds.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Leicester City menes også stadig at være fedtet ind i nedrykningskampen, da de har 34,3 procent chance for at rykke ned, mens både Bournemouth og West Ham stort set vurderes at have sikret sig overlevelse, da de har henholdvis 0,5 og 0,4 procent chance for nedrykning.

Herunder kan tabellen ses.

Foto: The Analyst / Opta

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer