Bundesligaen

Tuchel skamroser Bo Svensson, men: Vi tager til Mainz for at vinde

Danske Bo Svensson er gået i fodsporene på sin tidligere træner, Thomas Tuchel, og lørdag står de to overfor hinanden som trænerkolleger.

Bayern München cheftræner, Thomas Tuchel, har aldrig mistet kontakten til danske Bo Svensson, som spillede under ham i 100 kampe for Mainz.
Foto: Christof Stache/AFP/Ritzau Scanpix

Thomas Tuchel er med afstand den træner, Bo Svensson har spillet flest kampe under.

Helt præcist 100 kampe blev det til for Bo Svenssons under Tuchels ledelse i Mainz 05 i perioden fra 2009 til 2014.

Lørdag står de to overfor hinanden som trænere for første gang, når Bayern München og Tuchel gæster Mewa Arena i Mainz, og forud for den kamp er der store roser til den danske Mainz-cheftræner fra den tidligere lærermester.

– Vi har aldrig mistet kontakten, han er en fantastisk person. Christian Heidel (sportsdirektør i Mainz, red.) er tilbage, og klubben er et godt sted. De har igen fået en stærk træner. De har fundet ind til det dna, der definerer Mainz 05. Det ser godt ud i tabellen, og det er primært takket være Bo og Christian, men nu nok ros; Vi tager dertil for at vinde, lyder det med et smil fra Thomas Tuchel fredag.

Bo Svensson sluttede sin aktive karriere efter 2013-14-sæsonen i Mainz, og straks kastede han sig over trænergerningen i forskellige kapaciteter i byen 40 kilometer vest for Frankfurt.

Forskellige job som ungdomstræner i Mainz 05 blev i sommeren 2019 afløst af karrierens første cheftræner, da FC Liefering hentede danskeren til Østrig, men efter halvandet år på posten i Salzburg-klubben hentede Mainz ham ‘hjem’ til Rheinland-Pfalz.

Mål og Highlights: Se Hoffenheim overraske ude mod Bayern i deler

At Bo Svensson efter sin aktive karriere er trådt ind i trænerfaget, kom bestemt ikke bag på Thomas Tuchel.

– Allerede som spiller var han lidt som en træner. Det mindede mig lidt om mig selv. Han var meget kritisk allerede som spiller og satte spørgsmålstegn ved en masse. Som spiller var han meget fremsynet. Han var ikke ligefrem en sprinter, men alligevel spillede han på det her niveau. Vi kunne alle forestille os, at han ville blive en god træner, lyder det fra Bayern München-træneren.

Følg Campo på Facebook

Bayern München og Mainz 05 har i alt mødt hinanden 36 gange i tidens løb, og selvom Bayern München med hele 27 sejre og blot seks nederlag har det suveræne overtag i den direkte duel, så har Bo Svensson faktisk en imponerede flot statistik.

I sine fem kampe som træner mod de sydtyske giganter har Bo Svensson nemlig to sejre og blot tre nederlag. De seneste to kampe er dog endt med store nederlag, da Mainz i februar tabte 0-4 i den tyske pokalturnering og i oktober tabte 6-2 i sæsonens første ligamøde mellem de to klubber.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P