Premier League

Saka tager stadig straffespark for Arsenal: Ellers går jeg selv ind og giver ham bolden

Der bliver ikke lavet om på, hvem der sparker straffespark i Arsenal, selvom Bukayo Saka senest brændte.

Arsenal-manager Mikel Arteta går selv på banen og giver Bukayo Saka bolden, næste gang de får et straffespark.
Foto: Ben Stansall/AFP/Ritzau Scanpix

Måske er det at sparke straffespark ved at udvikle sig til et traume for Arsenals Bukayo Saka.

Den unge Arsenal-profil brændte i weekendens kamp West Ham et straffespark, der kunne have givet Arsenal en 1-3-føring, og i stedet udlignede West Ham to minutter senere til slutresultatet 2-2.

Selvom det ikke fremgår af officielle statistikker, så brændte Saka som bekendt også sit forsøg fra 11-meterpletten, da England i 2021 tabte EM-finalen til Italien på Wembley.

Foruden et straffespark i en venskabskamp mod Tjekkiet med det engelske U18-landshold har Saka ikke tidligere brændt fra straffesparkspletten, og han står der også, næste gang Arsenal bliver tildelt et straffespark.

Det garanterer manager Mikel Arteta.

– Hvis ikke går jeg selv på banen, og kaster bolden til ham og sikrer mig, at han tager det næste [straffespark], lød det torsdag fra den spanske manager.

Selvom Saka sammen med Marcus Rashford og Jadon Sancho blev udsat for racisme efter deres brændte straffespark i EM-finalen, så har det brændte forsøg med West Ham snarere haft den modsatte effekt på den 21-årige kantspiller.

– Han elsker ansvar, men han lægger også meget [ansvar] på sine egne skuldre. Hvis han havde nogen som helst tvivl om, hvor meget folk elsker, respekterer eller beundrer ham her i klubben, så har han fået en meget overvældende reaktion fra alle i klubben.

Mål og Highlights: Se Arsenal snuble mod West Ham efter drømmestart

– I sidste ende tror jeg, det kan blive noget virkelig positivt og give ham et stort løfte, for alle reagerede på en helt utrolig måde overfor ham på grund af den måde, han er på, og fordi han fortjener det, lød det fra Arteta.

Saka er langt fra den eneste normalt velsparkende straffesparksskytte, der har brændt et straffespark på det seneste. Brentfords Ivan Toney brændte tidligere på måneden sit første straffesparksforsøg for Brentford, ligesom Erling Haaland så sent som onsdag aften brændte sit første ud af i alt otte forsøg for Manchester City.

Mål og Highlights: Brændt straffe og rødt kort, da Manchester City spillede sig i semifinalen mod Bayern München

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P