Mat Ryan blev helten, da AZ og Odgaard slog Anderlecht og Dreyer ud

AZ Alkmaar, der havde Jens Odgaard med i størstedelen af kampen, er i sin første europæiske semifinale i 18 år, efter en sejr over Anderlecht og Anders Dreyer.

Anders Dreyer, AZ Alkmaar, Anderlecht, Conference League

Man siger 2-0 er den farligste føring. Det gælder åbenbart også, selvom man har føringen med sig, fra en tidligere kamp.

Efter en 2-0 sejr til Anderlecht i det første opgør, var AZ Alkmaar og Jens Odgaard tvunget frem i returopgøret – og det kom de.

Allerede efter fem minutter bragte Vangelis Pavlidis værterne foran, og bare otte minutter senere var grækeren igen på spil, efter forarbejde af Odgaard.

Dermed var føringen allerede efter 13 minutter udlignet, og kampen var helt lige.

På trods af flere store chancer til hollænderne, forblev kampen lige, indtil det allersidste, da opgøret gik hele vejen til forlænget og derefter i straffesparkskonkurrence.

Her blev den tidligere FCK-keeper, Mat Ryan, den helt store helt for hjemmeholdet, da han rystede to store redninger ud af ærmet og var med til at sikre det hollandske hold en sejr på 4-1 efter straffe, der dermed kunne booke billet til Europa Conference Leagues semifinaler for første gang.