Europæisk Fodbold

Juventus og Leverkusen indløser billet til semifinaler

Bayer Leverkusen vandt sikkert i Belgien, mens Juventus måtte kæmpe for det mod Sporting i kvartfinalerne torsdag aften.

Angel Di Maria, Juventus, Sporting, Europa League
Juventus' Argentinian forward Angel Di Maria (L) vies with Sporting Lisbon's Portuguese defender Goncalo Inacio during the UEFA Europa league quarter final second leg football match between Sporting CP and Juventus at the Jose Alvalade stadium in Lisbon on April 20, 2023. (Photo by PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP)

Semifinalerne i Europa League er så småt ved at være på plads, og nu kender vi to af de hold, som skal i aktion.

Bayer Leverkusen havde vundet den første kamp hjemme på BayArena med 2-0 mod Union Saint-Gilloise, og der blev aldrig rigtig spænding i returopgøret.

For allerede efter to minutter bragte det tyske mandskab sig i front, og kort før pausen fulgte de op med endnu en scoring. Dermed var det stort set umuligt for Saint-Gilloise, og det blev også en kamp mod overmagten.

Leverkusen endte med en sejr på 4-1 og samlet set 6-1 over de to kampe. De skal nu møde vinderen af Feyenoord og Roma, der i skrivende stund er i forlænget spilletid.

I Portugal mødte Sporting Juventus i en kamp, hvor det portugisiske mandskab var tvunget fremover stepperne, da de havde et nederlag på 0-1 med i bagagen fra Torino.

Efter blot ni minutter, blev udgangspunktet endnu sværere, da Adrien Rabiot bragte Juventus i spidsen.

Sporting lod sig dog ikke slå ud af målet, for 10 minutter senere bragte de spænding tilbage i kampen, da Marcus Edwards udnyttede et straffespark og bragte balance i regnskabet.

Ydmygelse i Sevilla: To kæmpekoks sender United ud af Europa League

Trods flere gode muligheder i anden halvleg, ville bolden ikke mål for Sporting. Derfor kunne Juventus efter 95 minutter række armene i vejret og booke billetterne til semifinalen, hvor de møder Sevilla, der slog Manchester United ud. Noget du kan læse om ved at trykke på linket ovenfor.