Sevilla gjorde det onde ved Valencia og bragte sig selv i sikkerhed

Sevilla er ikke endegyldigt ude, men søndag tog de et stort skridt væk fra den nedrykningskamp, som Valencia også efter søndag aften er dybt impliceret i.

Sevilla slog søndag aften Valencia og tog et vigtigt skridt ud af bundkampen, som Valencia stadig er en stor del af.

Ikke siden sæsonen 1986-87 har Valencia været en tur nede i Segunda Division.

Selvom intet endnu er afgjort, så risikerer den stolte spanske klub netop det, efter de søndag tabte 0-2 hjemme til ligeledes skrantende Sevilla.

Hjemme på Mestalla følte hjemmepublikummet sig af flere omgange snydt, efter hjemmeholdet ti minutter inde i anden halvleg kom bag 0-1.

Kort efter Loic Bades føringsmål ville Valencia nemlig have straffespark, efter 35-årige Fernandos arm blev ramt, men kampens dommer så ikke nogen strafbar aktion, da han konsulterede VAR-skærmen på sidelinjen.

Med et kvarter tilbage af kampen gjorde Suso det så til 0-2 på oplæg fra den argentinske verdensmester Gonzalo Montiel, men trængslerne var ikke ovre for Ruben Barajas Valencia-mandskab.

Sevillas Marcao satsede og gik ned i en glidende tackling i eget felt, og det fik den brasilianske landsmand, Marcos André, til at gå i græsset. Dommeren pegede på straffesparkspletten, men endnu engang var VAR-skærmen på sidelinjen imod Valencia, da den fik dommer Carlos del Cerro Grande til at omgøre sin dom.

Ikke længe efter viste han RB Leipzig-lejesvenden, Ilaix Moriba, ud, og således sluttede en helt igennem miserabel aften for Valencia, der fortsat er at finde under nedrykningsstregen.