2 min læsningLagde du mærke til det? Derfor buhede Citys fans under Champions League-hymnen

Manchester City og klubbens fans har et anstrengt forhold til UEFA, hvilket tirsdag aften mundede ud i en pibekoncert, da CL-hymnen gjaldede.

2 min læsning
Soccer Football - Champions League - Quarter Final - First Leg - Manchester City v Bayern Munich - Etihad Stadium, Manchester, Britain - April 11, 2023 Manchester City players pose for a team group photo before the match REUTERS/Molly Darlington

Den normalt så populære Champions League-hymne blev tirsdag aften overdøvet af en pibekoncert, da Manchester City tog imod Bayern München.

Det er ikke første gang, at Citys fans har valgt at buhe, mens kendingsmelodien bragede ud gennem Etihads højtalere. Noget, der tidligere har efterladt mange seere forundret.

Så hvorfor buher de lyseblå fans?

Det hele startede tilbage i 2012.

Utilfredsheden hos fans af The Citizens kom første gang til udtryk, efter Porto fik en bøde på 20.000 pund på grund af racistiske tilråb mod Mario Balotelli, der dengang spillede hos City. Blot få uger senere fik City en lidt større bøde på 30.000 pund for at komme på banen 30 sekunder for sent.

Vreden blev kun større, da Manchester City i 2014 blev tildelt en bøde på 49 millioner pund af UEFA, efter de havde forbrudt sig mod Financial Fair Play-reglerne. Derudover fik de også et lønloft trukket over hovedet samt at de kun måtte udtage 21 spillere til Champions League sæsonen efter, fremfor de normale 25.

Følg Campo på Facebook

I 2013/2014-sæsonen skulle City møde CSKA Moskva på udebane i Champions League. Opgøret skulle i første omgang spilles uden fans fra det russiske hold, da holdet blev straffet for racistiske tilråb.

UEFA ændrede dog deres afgørelse til, at kampen skulle foregå bag lukkede døre blot få uger inden opgøret fandt sted. Det betød, at mange City-fans pludselig stod med billetter og overnatning i den russiske hovedstad, de nu ikke kunne bruge.

Mål og Highlights: Se Manchester City køre Bayern München over

Noget lignende fandt sted i 2015/2016-sæsonen.

Her skulle Manchester City spille på udebane mod Dynamo Kiev, som på det tidspunkt også havde fået et forbud mod fans grundet racisme.

Tre uger inden kampen skulle spilles, ændrede UEFA det dog til, at fans godt måtte komme på stadion alligevel. Her var det dog for sent for de fleste City-fans at få arrangeret rejsen til Ukraine, hvilket kun efterlod dem endnu mere utilfredse.

Så hvis du hørte, eller tidligere har hørt buhen, når Manchester City spiller Champions League, kender du nu historien bag.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer