2 min læsningListe: Sir Alex Ferguson har flere sejre i Premier League end to storhold

Sir Alex Ferguson og Arsene Wenger blev torsdag begge indlemmet i Premier Leagues Hall of Fame som de første managere.

2 min læsning
Sir Alex Ferguson Manchester United Premier League
FILE PHOTO: Soccer Football - Saint-Etienne v Manchester United - UEFA Europa League Round of 32 Second Leg - Stade Geoffroy-Guichard, Saint-Etienne, France - 22/2/17 Sir Alex Ferguson in the stands Action Images via Reuters / Andrew Boyers/File Photo

26 år og otte måneder.

Så længe var Sir Alex Ferguson manager i Manchester United.

En æra, der gjorde holdet til det mest succesfulde i engelsk fodbold. En titel de stadig besidder, trods det til sommer er 10-årsjubilæet for, at Ferguson ledte United ud på Old Trafford for sidste gang.

Han nåede at stå i spidsen for mandskabet i hele 810 kampe i Premier League. Et antal, der kun er blevet overgået af Arsene Wenger, der havde roret i Arsenal gennem 828 kampe i den bedste engelske række.

Ferguson formåede at vinde hele 528 af sine 810 kampe som manager for Manchester United. Noget, der faktisk indbringer ham en femteplads på listen over fleste sejre i ligaen, for både klubber og managere.

Det er nemlig kun Manchester United, Arsenal, Chelsea og Liverpool, der har flere sejre på Premier League-cv’et end den legendariske skotske manager.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Dermed overgår han både klubber som Tottenham, der har 517 sejre i 1180 forsøg, og ikke mindst Uniteds lokalrivaler fra Manchester City. De havde, da denne liste blev lavet, 492 sejre i 989 forsøg.

Det viser også lidt om, hvor stor betydning skotten havde for Manchester United gennem 90’erne og 00’erne, hvor han vandt The Treble (at vinde Premier League, Champions League og FA Cup samme sæson, red.) med klubben i 1999. En bedrift, der endnu ikke er blevet hverken udlignet eller overgået af nogen anden engelsk klub.

Han vandt hele 13 Premier League-trofæer, to Champions League og fem FA Cups med De Røde Djævle.

Medie: Ten Hag og United vil kapre dyr Chelsea-profil

Arsene Wenger er også at finde på top 10 over klubber og managere med flest sejre i Premier League. Han indtager ottendepladsen med 476 sejre i 828 kampe. Der er han foran blandt andet Everton og Newcastle.

Se listen herunder

Kilde: Transfermarkt

Listen er udgivet inden runde 29 blev spillet, hvor både Arsenal og Manchester City har vundet deres opgør.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer