2 min læsningChelsea gav Potter sparket: Her er to statistikker, der begrunder beslutningen

Graham Potter er færdig i Chelsea, og flere statistikker taler sit tydelige sprog om hvorfor. Her er to af dem!

2 min læsning
FILE PHOTO: Soccer Football - Premier League - Chelsea v Crystal Palace - Stamford Bridge, London, Britain - January 15, 2023 Chelsea manager Graham Potter reacts REUTERS/Tony Obrien/File Photo EDITORIAL USE ONLY.No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation.No use in betting, games or single club /league/player publications. Please contact your account representative for further details.

Søndag fik Chelsea nok.

Sandet i Graham Potters timeglas er løbet ud, og den engelske manager er nu fortid i London-klubben.

Men hvor skidt står det egentlig til i Chelsea, og var en fyring af Potter, som i de seneste fem kampe kun har tabt en enkelt i spidsen for Chelsea, egentlig nødvendig?

Chelseas placering som nummer 11 i Premier League er i sig selv en begrundelse for, hvorfor tanken om en fyring af Potter har været oppe at vende i Chelsea-ledelsen.

Men kigger man på de underliggende tal, taler de – især med Chelseas tradition for at være hurtig på fyringsaftrækkeren in mente – også for en fyring.

For det første er ingen ifølge statistik databasen Opta høstet færre point per kamp i Premier League efter minimum 20 kampe som Chelsea-manager end Potter.

Kun Glenn Hoddle, der var manager i klubben fra sommeren 1993 til 1996, har høstet lige så få som den nu arbejdsløse brite – nemlig 1,27 i gennemsnit.

Breaking: Chelsea fyrer Graham Potter

Et er, at man ikke har hentet nok point, noget andet er, hvordan det har set ud på banen, og noget tyder også på, at Potters Chelsea-hold ikke har været skarpe nok foran mål.

Opta oplyser således også, at Chelsea er det hold, der har underpræsteret deres xG (Expected Goals) mest i Premier League siden hans ansættelse.

I perioden, som strækker sig fra start september 2022 til 2. april 2023, kunne Chelsea ifølge xG-filosofien have forventet at score 28,4 mål, men har kun formået at score 21.

Altså, har man scoret 7,4 mål færre, end man har skabt chancer til, og det er det uskarpeste noget Premier League-hold har været i perioden.

Journalist: Her er favoritten til Chelsea-jobbet – har allerede taget kontakt

Med det sagt, er det også vigtigt at understrege, at der naturligvis ligger flere andre overvejelser til grund for beslutningen om at fyre Potter, men disse tal underbygger dog beslutningen.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer