5 min læsningAlle snakker om Højlund, Bellingham og Musiala: Her er fire talenter du også bør kende

Jagten på fremtidens fodboldstjerner er altid i gang. Her er fire spillere, du måske ikke har hørt om endnu.

5 min læsning
Rasmus, Højlund, Jude Bellingham og Jamal Musiala bliver ofte omtalt blandt verdens største talenter. Her fire andre du bør kende.
Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Rasmus Højlund, Jude Bellingham, Pedri, Jamal Musiala.

Der findes næppe noget mere spændene, end når en ny ung spiller indtræder på de største fodboldscener rundt omkring i Europa.

Særligt i en periode, hvor den gamle generation af fodboldikoner én efter én skifter fodboldstøvlerne ud med hjemmeskoene, kan en diskussion om, hvem den næste Messi mon bliver, skabe hed debat i selv den tætteste vennekreds.

Campo.dk giver dig her listen over fire spændene spillere under 22, ingen taler om, så du kan være den klogeste i lokalet, næste gang du diskuterer fodbold i omklædningsrummet, i frokostpausen eller i fredagsbaren:

Manuel Ugarte:

Klub: Sporting CP
Nationalitet: Uruguay
Alder: 21
Position: Defensiv midtbane

Manuel Ugarte spiller til dagligt i den portugisiske storklub Sporting CP, og har desuden gjort sit indtog på Uruguays landshold, hvor han har spillet syv kampe.

Den 21-årige uruguayaner har imponeret i rollen som den hårdtarbejdende defensive midtbane, der ikke er bange for at lave det beskidte arbejde. Ifølge hjemmesiden Footystats laver han i gennemsnit 4.74 tacklinger per kamp, og han vinder i gennemsnit 8.99 af sine dueller på jorden per kamp.

Når han har erobret bolden, er han også god til at skille sig af med den på en fornuftig måde. Ifølge Footstats har han en afleveringssuccesrate på 91.39 procent i den portugisiske liga.

Man skal dog ikke forvente det store offensive output fra Ugarte, da han hverken har scoret eller assisteret i den portugisiske liga indtil nu.

Folarin Balogun:

Klub: Stade Reims (udlejet fra Arsenal)
Nationalitet: England (født i USA)
Alder: 21
Position: Angriber

En spiller der måske vækker genklang blandt Arsenal fans.

Folarin Balogun har været igennem Arsenals akademi, hvor han blandt andet har spillet på hold med Bukayo Saka, men et gennembrud er udeblevet for The Gunners.

Derfor blev han i sommer udlejet til Reims i den franske Ligue 1, som han sidenhen har taget med storm.

17 mål er det indtil videre blevet til i 27 ligakampe, hvilket svarer til 0.72 mål per kamp. Det er et højere målgennemsnit end hans expected goals (xG) per kamp, som ligger på 0.57.

Gabri Veiga:

Klub: Celta de Vigo
Nationalitet: Spanien
Alder: 20
Position: Offensiv midtbane

Gabri Veiga har for alvor fået sit gennembrud for Celta i LaLiga.

I 25 kampe har den offensivt indstillede spanier scoret ni mål og leveret tre oplæg, og han bliver blandt andet rygtet til selveste Real Madrid.

Veiga er bedst, når han har bolden ved fødderne og får muligheden for at skabe noget for sit hold. Han ikke bange for at udfordre sin direkte modstander, og ifølge Footystats forsøger han 2.86 driblinger per kamp med en succesrate på 50 procent.

Derudover er hans 1.13 succesfulde nøgleafleveringer per kamp et udtryk for, at han også er i stand til at skabe chancer for sine medspillere.

Selvom han er bedst, når hans eget hold har bolden, er han dog ikke bange for at trække i arbejdstøjet. I gennemsnit vinder han 5.48 dueller per kamp.

Giorgio Scalvini:

Klub: Atalanta
Nationalitet: Italien
Alder: 19
Position: Midterforsvarer

Franco Baresi, Paolo Maldini, Fabio Cannavaro og Giorgio Chiellini.

Italien har en lang og stolt tradition for at producere forsvarspillere i verdensklasse, og Giorgio Scalvini kan meget vel blive den næste i rækken.

Den blot 19-årige Atalanta-spiller er allerede fast mand på klubplan, hvor han i indeværende sæson har spillet 25 kampe, hvoraf 18 har været fra start. På landsholdet har han også fået sin debut, og han er nu oppe på tre landskampe.

Scalvinis højde på 1.94 meter giver ham en fordel i hovedstødsduellerne. Han læser også spillet godt, bevist med hans 1.70 brudte pasninger, hvilket er i den højere ende for hans position som midtstopper i Serie A.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer