2 min læsningAGF-stjerne overvejede drastisk karrierebeslutning men ombestemte sig: Det er jeg meget glad for

AGF-forsvarsspilleren Yann Aurel Bissecks vej til toppen har ikke været helt ligetil, og undervejs overvejede tyskeren kraftigt at stoppe karrieren.

2 min læsning
AGF-forsvarsspilleren Yann Aurel Bisseck overvejede kraftigt at stoppe karrieren, men bestemte sig for at give det ét forsøg mere.
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Der står fem seniorklubber på Yann Aurel Bissecks cv.

Den bare 22-årige tysker var inden turen gik til Superligaen og AGF forbi både Holstein Kiel, Roda og portugisiske Vitoria de Guimarães på udlån fra FC Köln.

Ingen af stederne gik det dog som håbet for den store midterforsvarer, der først ved ankomsten til smilets by så småt begyndte at indfri sit enorme potentiale.

Undervejs i karrieren, hvor han også fik besked om, at han ikke længere var ønsket i sin barndomsklub, FC Köln, har særligt skader været en medvirkende årsag til den manglende succes, og faktisk var Bisseck en overgang særdeles tæt på at stoppe karrieren helt.

– Jeg overvejede det helt bestemt. Når man har skader er det ikke noget, man selv kan kontrollere. Jeg kunne selvfølgelig have spist bedre og sovet mere. Det optimerede jeg, men alligevel blev jeg skadet. I Portugal kom jeg tilbage fra den første skade og fik så den selvsamme skade i det andet lår.

– Da tænkte jeg, at min krop måske ikke var skabt til professionel sport. Når man er ude to gange på fire måneder, så tænker man sig om. Når man hver dag går til genoptræning, spørger man sig selv: ‘Skulle jeg måske gå en anden vej?’.

– Jeg studerer også ved siden af. Så jeg tænkte; Måske et fuldtidsstudie – er det den vej, jeg skal gå? Men jeg tænkte, at jeg ville give det ét forsøg mere, inden jeg gav op, og det er jeg meget glad for, at jeg besluttede mig for, siger Bisseck til Sky Sports.

AGF-profil afslører frikøbsklausul og vinterinteresse

Mens opholdet i Aarhus nærmest har været én lang succes for den tyske forsvarsspiller, så har historien været en markant anden i alle Bissecks tidligere klubber.

I Portugal fik han ikke så meget som én eneste kamp for Vitoria de Guimarães, mens det i både Holstein Kiel og i barndomsklubben FC Köln blev til til tre kampe.

Størst succes havde Bisseck, da han i 19-20-sæsonen var udlejet til Roda i den næstbedste hollandske række. Her blev det til i alt 10 optrædener og en enkelt scoring, men også her blev størstedelen af tiden brugt enten på bænken eller på skadeslisten.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer